Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Zadej e-mail pro zasílání novinek

Veganská Maya - alternativa bez vajec a bez sóji

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Miso pasta genmai hnědá rýže má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletí ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentov... celý popis
Dostupnost
Skladem
136 Kč
118 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:177-154
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Miso mugi ječmen 345 g BIO MUSO
    195 Kč
    170 Kč bez DPH
    195 Kč
    170 Kč bez DPH
    Poslední 3 ks skladem
    ks
      Miso mugi ječmen 400 g MUSO
      125 Kč
      109 Kč bez DPH
      125 Kč
      109 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Miso hatcho sója 400 g MUSO
        159 Kč
        138 Kč bez DPH
        159 Kč
        138 Kč bez DPH
        Vyprodáno, nedostupné u dodavatele
          Miso shiro bílá rýže 400 g MUSO
          153 Kč
          133 Kč bez DPH
          153 Kč
          133 Kč bez DPH
          Skladem
          ks
            Miso rýže 390 g BIO DANIVAL
            219 Kč
            190 Kč bez DPH
            219 Kč
            190 Kč bez DPH
            Skladem
            ks
              Miso ječmen 390 g BIO DANIVAL
              219 Kč
              190 Kč bez DPH
              219 Kč
              190 Kč bez DPH
              Skladem
              ks
              Popis produktu

              Miso pasta genmai hnědá rýže má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletí ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

              Výhody:

              • Pro vegany - neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko ani med)
              • Zaručeně bez lepku
              • Bez přidaného cukru

              Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.

              Co je to miso?
              Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

              Výroba misa:

              1. Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
              2. Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží
              3. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí
              4. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
              5. Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
              6. Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.

              V magazinu Dobroty léto 2013 se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských specialitách. Zde naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – shoyu, tamari a miso.

              Tipy na použití:

              Gratinovaná plněná cuketa. Recept je popsán na straně 8 v magazínu Dobroty léto 2013.

              Miso polévka

              • 50 g hlívy 
              • 20 g červené papriky 
              • 20 g žluté papriky
              • 30 g cukety
              • 80 g uzeného tofu na kostky 
              • 2 lžíce misa 
              • 120 g pohankových těstovin
              • 1 lžíce 
              • olivového oleje čerstvý koriandr

              Postup:

              1. Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
              2. Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
              3. Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
              4. Podávejte s nasekaným koriandrem.

              Miso dresink se zázvorem

              • 1 lžíce misa 
              • 2 lžíce šťávy z limetky 
              • 2 lžíce sezamového oleje
              • 1 lžička strouhaného zázvoru 
              • 1 lžička utřeného česneku 
              • 1 rajče 
              • svazek čerstvého koriandru
              • Vše rozmixujte tyčovým mixérem.

              Miso-tahini dresink s javorovým sirupem

              Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.

              Jednoduchý dresink na salát: 
              Smíchejte miso s olivovým olejemjablečným octem

              Miso máslo

              • 4 lžíce biomásla nebo biomargarínu 
              • 2 lžíce misa 
              • Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs. 
              • Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.

              Zeleninové a masové vývary: Přidáním misa zvýrazníte chuť.

              Dušené houby: Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.

              Marinády: Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
              Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte. Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.

              Další druhy misa, které máme v nabídce:

              Složení: SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

              Alergeny: Sója.

              Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 618 kJ/163 kcal; tuky: 7 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g; sacharidy: 9,1 g; cukry: 8,2 g; vláknina: 7,7 g; bílkoviny: 12,1 g; sůl: 10,3.

              Návod k přípravě: Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Lze smíchat půl napůl i s jiným druhem miso past.

              Skladování: Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců

              Legislativní zařazení: Sójový výrobek – miso

              Země původu: Japonsko
              Distributor/Balení: Česká republika
              Country Life s.r.o.
              Nenačovice 87
              266 01 Beroun 1

              Přední značky e-shopu

              Kde nás najdete

              Revoluční 164
              Stráž pod Ralskem, 471 27

              Kontakty
              PRO ZDRAVÍ A RADOST
              Josef Verzich
              Josef Verzich
              (Po-Pá, 8-17 hod.)