- Úvod
- Co to vyzkoušet
- Šmakoun - zdroj bílkovin
Chtěli byste vařit svá oblíbená a tradiční jídla chutně, kvalitně, a přitom zdravěji? Chcete omezit tuky, cukry, cholesterol a celkové kalorie, a přitom si stále pochutnat? Chcete obohatit svůj jídelníček o kvalitní živočišnou bílkovinu? Chcete ochutnat skvělou čokoládovou pomazánku nebo párky či karbanátky bez zbytečných tuků a cukrů? Pak chcete Šmakouna a potraviny se Šmakounem!
Co to vlastně Šmakoun je?
Šmakoun je plnohodnotná potravina s vysokým obsahem kvalitní živočišné bílkoviny, bez tuků, cholesterolu, lepku, s minimem sacharidů a s nízkou energetickou hodnotou. Velice dobře se se Šmakounem vaří – lze jej zapojit do celé řady běžných a obvyklých jídel. Snadno se dělí – strouhá, krájí, mele – lze jej tepelně zpracovávat – zapékat, restovat, dusit, vařit. Je vhodný pro diabetiky i celiaky, seniory i děti, pro profesionální sportovce i všechny lidi, kteří chtějí něco udělat se svým jídelníčkem. Šmakouna oceňují a doporučují výživoví poradci i odborníci na výživu.
Jak a z čeho se Šmakoun vyrábí?
Šmakoun se vyrábí originální, patentově chráněnou českou technologií z čistého vaječného bílku, bez chemických látek a konzervantů. Výrobní postup umožňuje obohacovat Šmakouna jak výživově hodnotnými látkami (vláknina, nenasycené mastné kyseliny), tak také různým kořením. Tím se dosahuje různých příchutí s širokými možnostmi zapojení při přípravě jídel a pokrmů.
Co se Šmakounem v kuchyni?
Šmakouna v podobě ochucených plátků lze použít k přímé konzumaci nebo jej dále upravovat v různých receptech, které obohacuje o kvalitní, komplexní živočišnou bílkovinu a současně snižuje podíl tuků, cukrů i celkovou energetickou hodnotu. Současně si však přidáním Šmakouna zachovávají jídla tradiční chuť, vůni a konzistenci.
Tipy a přednosti Šmakouna
Jsou oblíbené i krémy se Šmakounem, které jsou racionálnější alternativou obdobných výrobků na trhu. Vyznačují se srovnatelnou chutí i použitím, avšak za podstatně výhodnějších výživových a energetických hodnot – méně cukru, více bílkovin. Krémy lze používat tradičním způsobem, jako je namazání na pečivo a můžeme je přidat i do kaší, dezertů, dortů, zákusků atd.
Se Šmakounem si také můžeme vychutnat párky, které jsou racionálnější variantou srovnatelných masných výrobků na trhu. Obsahují vysoký podíl kvalitního hovězího a vepřového masa doplněný 30% podílem komplexní živočišné bílkoviny. Důležitá je běžná a tradiční masová chuť akceptovatelná i pro milovníky masných výrobků.
Rovněž karbanátek si můžeme dopřát ve zdravější formě. Karbanátek Šmakoun je racionálnější variantou srovnatelných masných výrobků na trhu. Obsahuje vysoký podíl kvalitního vepřového masa doplněný 30% podílem komplexní živočišné bílkoviny. Důležitá je běžná a tradiční masová chuť akceptovatelná i pro milovníky masných výrobků.