Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Zadej e-mail pro zasílání novinek

Veganská Maya - alternativa bez vajec a bez sóji

  1. Úvod
  2. Co to vyzkoušet
  3. Recepty
  4. Vánoční cukroví
Máslové cukroví s rumem

Prostě božské! Svěží a voňavé máslové slepované cukroví je ztělesněním skutečně jemného vánočního pečiva. Je plněné jemnou a krémovou náplní s rumem pro maximální uspokojení chuťových buněk. Nikdy nestačí sníst jen jeden kousek. Každý, kdo ochutná, je bude milovat!

Máslové cukroví s rumem (postup):

Ve středně velké misce smícháme hladkou mouku, tapiokovou mouku a mandlovou mouku, dokud se dobře nespojí. Vše dáme stranou.

Pomocí mixéru ušleháme máslo a cukr, až bude směs nadýchaná. Přidáme rum, mandlový extrakt a sůl a dobře promícháme. Při nízkých otáčkách postupně přidejte mouku a míchejte, dokud se směs plně nespojí. Rozdělte těsto na polovinu škrabkou na samostatné listy fólií a mírně zploštěte na disky. Dáme vše chladu v plastovém obalu po dobu nejméně 2 hodin nebo přes noc.

V dolní třetině trouby připravte rošt a předehřejte na 190 stupňů. Dva plechy s pečicím papírem dáme stranou.

Práce s odděleným kusem těsta z lednice: Jemně hněťte chlazené těsto, až je vláčné. Válejte těsto mezi dvěma vrstvami pomoučněné plastové fólie na tloušťku 3 mm.

S malým tvořítkem namočeným v mouce nakrájíme na tvary. Pomocí malé kovové špachtle přenášíme na připravené plechy na vzdálenost nejméně 2,5 cm od sebe. Malou trubičkou vytvoříme 1cm díry ve středu, protože tato dávka bude sloužit jako vrchní vrstva krémem naplněného cukroví. Mezitím i nadále válíme zbylé těsto, necháváme jej dle potřeby odpočinout.

Pečeme v předehřáté troubě, dokud cukroví nezačíná mít světle zlatou/hnědou barvu, asi 8 až 10 minut. Pro ještě lepší pečení otáčejte listy fólií zepředu dozadu v polovině pečení. Kovovou špachtlí opatrně přenesme cukroví mimo troubu, zcela vychladnout.

Příprava máslovo-rumového krému:

Pomocí mixéru připravíme smetanu s máslem a cukrem, mixujeme nízkými otáčkami do hladka, dokud se vše dobře nespojí.

Plnění cukroví:

Pomocí malé kovové zaoblené špachtle odměřujeme lžičku krémové náplně a rovnoměrně rozetřeme na spodní díl cukroví, dále pokládáme vrchní díl s otvory a jemným zatlačením na oba díly je spojíme dohromady.

Tipy:

Uložte cukroví do vzduchotěsné nádoby při pokojové teplotě nebo do mrazáku. Cukroví vydrží až 3 týdny a když je  nádoba plná a neotvírá se, tak až 2 měsíce.

Pokud se těsto zjemňuje, zatímco válíte, jednoduše ho dejte vychladit na pár minut do lednice.

Vyhněte se natěsnání cukroví blízko sebe, dávejte je na plechy alespoň 2,5 cm od sebe.

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164
Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
PRO ZDRAVÍ A RADOST
Josef Verzich
Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)