Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Zadej e-mail pro zasílání novinek



  1. Úvod
  2. O potravinách
  3. Zásadotvornost a kyselotvornos

Potraviny a jejich zásadotvornost a kyselotvornost


Pokud by jste rádi jedli zdravě a zatím jste netušili jak na to a nevěděli jste, že potraviny v závisloti na zásadotvornost a ksyelotvornost podstatně ovlivňují naše zdraví, proto jsme pro Vás sepsali stručně pár rad, zásad a přehled potravin dle jejich zásadotvornosti a kyselotvornosti v podobě tabulky.

  • Pro správnou funkci těla je zapotřebí mírné zásaditosti, aby se tělo mohlo zbavovat co nejlépe veškerých odpadních látek. Také to posílí naši psychiku a duševní harmonii.

  • Naopak při dlouhodobém překyselení organismu se funkce těla zhoršují, což vede až k nemocem.

  • Při překyselení organismu mohou nastat tyto problémy, jako jsou např. vysoký krevní cukr, vysoký krevní tlak, náchylnost k alergiím, deprese, podráždění, nespavost, sklon k zánětům, snížená výkonnost, únava, problémy s koncentrací, cévní onemocnění, snížená imunita, osteoporóza a mnohá další.

  • Proto při a po léčení těchto nemocí je velmi důležité znovu začít tělo uzdravovat zásadotvornými potravinami viz tabulka níže.

  • Obecně platí, že jíst zdravě, znamená jíst z 80% zásadotvorné a pouze z 20% kyselotvorné potraviny, kdy ranní moč má pH 6,5 - 7,5.

  • Na rovnováhu faktorů, jako je kyselost a zásaditost v našem těle nemají vliv pouze potraviny, nýbrž náš celkový stav, kterými jsou psychika, stres, strach, žárlivost, hněv, špatná skladba jídel, málo pohybu.

  • Proto naopak při konzumaci potravin správné hodnoty pH, kdy máme dostatečný pohyb na čerstvém vzduchu, odpočinku, duševní pohody není na překyselení organismu šance.

  • K překyselení organismu také vede přejídání, konzumace ve večerních hodinách, nesnášenlivost na různé potraviny z hlediska alergií, konzumace jídla ve spěchu, stresu či jiném emočním stavu také vede k neúplnému strávení potravin a tudíž přispívá k okyselení. Dlouhodobá nespokojenost, zloba i negativní myšlení.

  • Závěrem je tedy zřejmé, že nejčastěji konzumované potraviny a jejich příprava, spolu se všemi negativními duševními stavy jsou těmi nejhoršími faktory jak mít nesprávnou hodnotu pH v těle.

  • Tabulka s přehledem potravin pro zvětšení níže.
Tabukla

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164

Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
Zákaznická podpora Josef Verzich
Zákaznická podpora Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.