Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Zadej e-mail pro zasílání novinek

Veganská Maya - alternativa bez vajec a bez sóji

  1. Úvod
  2. O potravinách
  3. Zásadotvornost, kyselotvornost

Zásadotvorné a kyselinotvorné potraviny


Rádi byste jedli zdravě, ale zatím netušíte, jak na to? Možná jste dosud nevěděli, že potraviny a jejich pH podstatně ovlivňují naše zdraví. Sepsali jsme pro Vás ve stručnosti pár rad včetně seznamu kyselinotvorných a zásadotvorných potravin.

• Pro správnou funkci těla je zapotřebí mírné zásaditosti, aby se mohlo co nejlépe zbavovat veškerých odpadních látek. Docílíme tím i posílení psychiky a duševní harmonie.

•⁠ Naopak při dlouhodobém překyselení organismu se funkce těla zhoršují, což může vést až k nemocem.

• Při překyselení organismu mohou nastat problémy, jako jsou např. vysoký krevní cukr, vysoký krevní tlak, náchylnost k alergiím, deprese, podráždění, nespavost, sklon k zánětům, snížená výkonnost, únava, problémy s koncentrací, cévní onemocnění, snížená imunita, osteoporóza a mnohé další.

•⁠ Proto společně s léčením těchto nemocí musíme tělo začít uzdravovat zásadotvornými potravinami, viz tabulka níže.

• Obecně platí, že jíst zdravě = jíst z 80 % zásadotvorné a z 20 % kyselinotvorné potraviny. pH ranní moči se pak pohybuje v rozmezí 6,5–⁠7,5.

• Na zachování rovnováhy v lidském těle nemají vliv pouze potraviny, ale náš celkový stav – psychika, stres, strach, žárlivost, hněv, nedostatek pohybu nebo nevhodná skladba jídel.

•⁠ Naopak konzumací potravin se správným pH v kombinaci s pohybem na čerstvém vzduchu, odpočinkem a duševní pohodou nedáváme překyselení šanci.

• K překyselení organismu dochází také přejídáním, konzumací jídla ve večerních hodinách, v souvislosti s nesnášenlivostí různých potravin a alergiemi, jedením ve spěchu, stresu či jiném emočním stavu. To vede k neúplnému strávení potravin, čímž se přispívá k celkovému okyselení.

Závěrem se dá říci, že nevhodné potraviny spolu s negativními duševními stavy jsou těmi nejhoršími faktory, jak si můžeme v těle vytvořit škodlivé pH.

Pro podrobnější informace o překyselení organismu, vyvážené stravě a zásadách zdravé výživy si přečtěte náš článek.

Které potraviny jsou kyselinotvorné? Které potraviny jsou zásadité?

Detailní tabulku kyselinotvorných a zásaditých potravin si můžete stáhnout níže.

Tabukla

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164
Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
PRO ZDRAVÍ A RADOST
Josef Verzich
Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)