- Úvod
- Co to vyzkoušet
- Recepty
- Ďobáčky sviadnovské
Ďobáčky jsou jedinečnou a lehce stravitelnou pochoutkou s vysokým obsahem bílkovin, vitamínu skupiny B, vlákniny a minerálních látek, zejména vápníku, hořčíku, draslíku a železa. Jsou také významným zdrojem fosfolipidů.
Ďobáčky lze konzumovat za studena jako chuťovku, nebo jako součást studených jídel, např. lehkých salátů. Najdou využití i v teplé kuchyni jako minutka nebo jako součást hlavních jídel, která odpovídají současným moderním trendům ve výživě.
Složení: sója 82 %, rostlinný olej, směs koření, sůl. Alergenní složky: sója, celer, hořčice.
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: energetická hodnota: 920 kJ, 220 kcal, tuky: 14,8 g, sacharidy: 5,8 g.
Způsob úpravy:
• Ďobáčky s rýží
• Ďobáčky v tortille se zeleninou
• Ďobáčky s lečem
• Zapečené Ďobáčky s těstovinami a zeleninou
• Ďobáčky jako směs na vegetariánskou pizzu
• Ďobáčky se špenátem
• Ďobáčky se slanou palačinkou (ze sójového mléka)