Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Zadej e-mail pro zasílání novinek

Veganská Maya - alternativa bez vajec a bez sóji

  1. Úvod
  2. 10 kroků k lepšímu kávovému nápoji
10 kroků k lepšímu kávovému nápoji

10 kroků k lepšímu kávovému nápoji
Jedná se o hostující příspěvek od Lisy Brownové z Ekuep, s 10 kroky k vaření lepší kávy.

Pro většinu z nás je káva je něco, co začínáme náš den, a pak pokračujeme v plnění více dávek po celý den. Zatímco někteří lidé nemají opravdu záležet na tom, jak to chutná, jiní jsou vášniví a nemohou vypadat, že by kompromisovali, jak chutná, vůně nebo cítit po každém poháru.

Příprava šálku kávy se může zdát snadným a snadným úkolem, ale několik malých věcí může způsobit obrovský rozdíl v denní dávce. Pokud začnete cvičit některé základní kroky při přípravě vaší kávy, nikdy se nikdy nevrátíte zpět. To je ten rozdíl, který způsobuje!

Zde je 10 kroků, které vám pomohou lépe porozumět způsobům nákupu, ukládání a vaření úžasné kávy.

Najděte správnou kávu
Pokud chcete, aby vaše zkušenost s kávou na další úroveň, nemůžete to udělat jen s kávou.

Když použijete starší a zastaralé kávové zrno, skončíte s horkým a chuťovým šálkem kávy, protože plyny odpovědné za přidání chuti už unikly.

Vyzkoušejte nejlepší pekárny ve vaší oblasti a nakupujte od společnosti, která eticky dodává své produkty. Podívejte se na místní kavárny. Některé pečeni tam a tam, zatímco jiní pocházejí z místních pražců, kteří pečou v menších dávkách, protože káva má tendenci dosáhnout své maximální chuti jen pár dní poté, co byla pražena a měla by být spotřebována během jednoho měsíce od praženého dne.

Začněte s celými fazolemi
Pro dobrou kávu potřebujete dobré fazole.

Začněte s čerstvými, celými fazolemi namísto předem mleté ​​kávy, která je k dispozici v supermarketech, což je pravděpodobně již několik měsíců na regálech.

Možná si nikdy neuvědomíte, že v čerstvě mleté ​​kávě je rozdíl v chuti, pokud jste ji nikdy neměli. Celé fazolky, když jsou před minutou před vařením hrnce kávy, poskytují chuť, která je nejen mnohem silnější, ale umožňuje také vidět jemné chutě vašeho specifického typu fazole.

Všechny přírodní příchutě kávy jsou v esenciálních olejích z fazolí a jakmile je káva rozdrcena, oleje se rychle vypařují, takže je důležité, abyste ji udrželi svěží.

Vydechněte tyto obchody před obchodem a přejděte na celá fazole za účelem lepší, čerstvější chuti a vůně.

Investujte do dobrého brusky
Nyní, když budete nakupovat celé fazole, budete potřebovat správnou brusku. Kuželovitá bruska se ukáže být nejlepší investicí při zakládání vlastní domácí varné stanice (Získejte vysoce kvalitní kuchyňské vybavení, vybavení restaurace a vybavení jídelního servisu za přijatelné ceny na ekuep.com).

Burr brusky překonávají broušené brusky mnoha způsoby, ale nejdůležitější rozdíl spočívá v konzistenci a nastavitelnosti brusného brusiče. Čepelová bruska nemá schopnost přizpůsobit broušení espresso (velmi jemné) francouzskému tisku (velmi hrubé), zatímco brousicí bruska vám umožní přizpůsobit broušení vaší metodě vaření a dodat důsledně mletou kávu.

Pokud jste v napjatém rozpočtu, rozhodněte se pro ruční mlyn, neboť to je nejlevnější způsob, jak dosáhnout pěkného a důsledného broušení, ale vyžadují nějakou manuální práci.

Kdy k rozdrcení

Rozemlete si fazole bezprostředně před vařením pro maximální vůni. Jistě to bude vypadat jako spousta práce, ale je to úplně vyplatí.

Grind jen to, co budete potřebovat. Nestříkejte všechny své fazole naráz. Udržujte svou kávu co nejčerstvější pouze tím, že rozdrtíte množství, které hodláte používat.

Káva začíná ztrácet chuť do 30 minut od půdy. Takže je nejlepší rozemlet na místě, těsně před vařením hrnce.

Správně skladujte kávu
Uložili jste svou kávu do ledničky? Okamžitě je odložte.

Chcete-li, aby káva zůstala čerstvá delší dobu, ujistěte se, že ji správně ukládáte. Káva musí být uložena v neprůhledném, vzduchotěsném skle nebo keramickém obalu na tmavém a chladném místě.

Ukládání do chladničky nebo mrazničky způsobuje konstantní cyklus mrznutí / rozmrazení, když vyjmete kávu a vložíte ji zpátky, což způsobí, že uvnitř balení se vytvoří vlhkost, což ovlivňuje její chuť a konzistenci. Skladujte fazole v keramické nádobě s vzduchotěsným víkem na kuchyňském pultu nebo v skříňce.

Všechno měří
Lopatky a měřící lžíce jsou obvykle dost dobré na vaření průměrného šálku kávy, ale pro spolehlivé a opakovaně brilantní, vědět, že přesná váha kávy je nejlepší.

Změřte svou kávu podle hmotnosti místo objemu.

Odstraňte všechny proměnné a investujte v měřítku, abyste při každém vaření používali stejné množství kávy na jednotku vody. Použití digitální stupnice k měření trvá jen jednu sekundu a umožňuje vám udržet poměr kávy k vodě vždy správný.

Poměr 1:20 (to je jedna část kávy a 20 dílů vody, nebo asi 7,5 g kávy na 150 ml vody) je ideální pro poměrně silnou šálku kávy. Někteří lidé se jí mohou líbit silnější až 1:14 nebo lehčí jako 1:30. Váhy odstraňují všechny úvahy o výpočtu těchto poměrů a dělají to vše mnohem jednodušší.

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164
Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
PRO ZDRAVÍ A RADOST
Josef Verzich
Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)