- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Mouka jáhlová hladká 300 g NATURAL J.
Mouka jáhlová hladká 300 g NATURAL J.
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Mouka jáhlová hladká 300 g NATURAL J.Skladem25 Kč23 Kč bez DPH
Přirozeně bezlepková jáhlová mouka hladká, kterou přidáváme k základní mouce při pečení. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Obsahují také vápník a hořčík.
Proso spolu s pšenicí patří mezi nejstarší kulturní plodiny Evropy. Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny.
Složení: jáhelná mouka
Alergeny: produkt může obsahovat obiloviny obsahující lepek.
Výživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1 405 kJ / 336 kcal; tuky: 2,8 g; nasycené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 73 g; cukry: 0 g; bílkoviny: 9,9 g; sůl: 0 g.
Návod k přípravě: Přidáváme k mouce při pečení.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%.
Výrobce: Česká republika
Natural Jihlava JK s.r.o
Humpolecká 286/28
586 01 Jihlava