- Úvod
- Zdravé potraviny
- Ochucovadla a sladidla
- Miso, kuzu, kari a jiné pasty
- Kuzu škrob prášek 100 g MUSO
Kuzu škrob prášek 100 g MUSO
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Kuzu škrob prášek 100 g MUSOSkladem179 Kč156 Kč bez DPH
Kuzu je tradiční japonský produkt k zahušťovadlo do polévek, omáček a pudinků. Kuzu je lehce stravitelné, má příznivé účinky na lidský organizmus.
Kuzu se získává z kořene rostliny Pueraria lobata – vinný keř, který původem pochází z Japonska. Použijte do polévek, omáček a pudinků, jimž dodává unikátní hladkou konzistenci. Kuzu obsahuje látky, které pomáhají při nachlazení (především v jeho počátečním stádiu) – zmírňuje horečku a podporuje pocení. Zároveň pomáhá uvolnit napětí ve svalových nervech a podporuje správnou cirkulaci krve. Podporuje zažívání a správnou funkci střev. Má příznivé účinky i při problémech jako jsou bolesti hlavy, zvonění v uších, oční napětí a nespavost. Příznivě působí i na vysoký krevní tlak.
Tipy na použití:
Jak zajímavě použít kuzu při pečení se dozvíte v časopise Dobroty zima 2016-17 na str. 14, kde se nachází recept na mrkvový dort.
Nebo s kuzu zkuste připravit třeba makové muffiny s nugátovým krémem podle receptu z časopisu Dobroty léto 2016 (str. 14).
Kuzu funguje i při přípravě tortill - polentu smíchejte s trochou kuzu, přidejte horkou vodu a vytvořte husté těsto konzistence modelíny, přidejte lžičku olivového oleje a trochu soli, nechte těsto chvíli odpočinout v lednici. Z těsta vytvořte kuličky a vyválejte z nich tenké placky, které opékejte z obou stran na pánvi lehce pomazané olivovým olejem, v průběhu pečení placky lehce pokropte vodou - budou vláčnější.
Kuzu škrob se získává z kořene japonské rostliny pueararie. Jedná se o popínavé byliny a keře z oblasti tropů a subtropů. Pueararie jsou velmi invazivní rostliny, které dokáží pokrýt rozsáhlou plochu včetně vegetace nebo třeba elektrického vedení. Využívá se proto jako krycí rostlina či jako krmivo.
Země původu: Japonsko
Hmotnost: 100 g
Složení: Kořen kuzu
Použití: jako zahušťovadlo do polévek, omáček a pudinků, dodává jim hladkou konzistenci.
Návod k přípravě: Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1 437 kJ / 338 kcal, Tuky: 0,0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g, Sacharidy: 85,0 g z toho cukry: 0,0 g, Bílkoviny: 0,0 g, Sůl: 0,05 g
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Škrob