- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Nápoje, šťávy, voda, čaj, káva
- Kombucha a Rochester
- Kombucha kultura 150 ml Stevikom
Kombucha kultura 150 ml Stevikom
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Kombucha kultura 150 ml StevikomSkladem119 Kč103 Kč bez DPH
Kombucha násada pro přípravu nálevu k výrobě osvěžujícího nápoje. Kombucha je balena v pevné sklenici s těsněním a klipem pro pevné uzavření. Návod přiložen.
Doplněk stravy
Běžně se můžeme dočíst, že kombuchová kultura je houba, ale není tomu tak. Jedná se totiž o symbiózu několika druhů kvasinek rodu Saccharomyces (hlavně tzv. Schizosaccharomyces) a octových bakterií. Každá kultura má zákonitě trochu jiné složení, které se mění s podmínkami v jakých je pěstována. Kolonii jako takovou tvoří celulóza vytvořená octovými bakteriemi. Životnost kombuchové kultury je maximálně půl roku.
Další upozornění: Přípravek Kombucha násada je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.
Nápoj z kombuchy obnovuje imunitní systém a podporuje střevní mikroflóru.
Návod na domácí přípravu: násada kombuchy v nálevu, čaj černý nebo zelený - 2g na litr, cukr - 80g na litr. nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
Postup:
1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 C
2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.
3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21-24 C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7-20 dnů.
4. Po odkvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.
5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.
V době kvašení by se nemělo v místnosti kouřit a neměly by být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Prof.MUDr.V. Palisa DrSc.
Vyrobeno/Baleno: Česká republika
STEVIKOM s.r.o.
Vítkova 243/13,
186 00 Karlín