Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Zadej e-mail pro zasílání novinek



Kombucha kultura Stevikom

Kombucha násada pro přípravu nálevu k výrobě osvěžujícího nápojeDoplněk stravy Běžně se můžeme dočíst, že kombuchová kultura je houba, ale není tomu t... celý popis
Dostupnost
Skladem
89 Kč
77 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:205-103
Výrobce:Stevikom
Hlídat cenu / dostupnost
Popis produktu

Kombucha násada pro přípravu nálevu k výrobě osvěžujícího nápoje

Doplněk stravy
 

Běžně se můžeme dočíst, že kombuchová kultura je houba, ale není tomu tak. Jedná se totiž o symbiózu několika druhů kvasinek rodu Saccharomyces (hlavně tzv. Schizosaccharomyces) a octových bakterií. Každá kultura má zákonitě trochu jiné složení, které se mění s podmínkami v jakých je pěstována. Kolonii jako takovou tvoří celulóza vytvořená octovými bakteriemi. Životnost kombuchové kultury je maximálně půl roku.

Další upozornění: Přípravek Kombucha násada je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Nápoj z kombuchy obnovuje imunitní systém a podporuje střevní mikroflóru.

Obsah: 150 ml

Návod na domácí přípravu: násada kombuchy v nálevu, čaj černý nebo zelený - 2g na litr, cukr - 80g na litr. nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.

Postup:

1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30 C

2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.

3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21-24 C  a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7-20 dnů.

4. Po odkvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

V době kvašení by se nemělo v místnosti kouřit a neměly by být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin. Prof.MUDr.V. Palisa DrSc.

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164

Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
Zákaznická podpora Josef Verzich
Zákaznická podpora Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.