- Úvod
- Zdravé potraviny
- Mořské řasy a agar
- Mořské řasy Agar kanten vločky 30 g COUNTRY LIFE
Mořské řasy Agar kanten vločky 30 g COUNTRY LIFE
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Mořské řasy Agar kanten vločky 30 g COUNTRY LIFESkladem179 Kč156 Kč bez DPH
Mořské řasy Agar kanten vločky. Agar-agar je přírodní želatina vyráběná z různých mořských řas a používá se do krémů, polev, aspiků, ovocných želé, džemů a na zdobení dortů.
Tipy:
- Ve formě vloček ji nemusíte dopředu namáčet, stačí ji povařit ve vodě. Vznikne želatina, která funguje naprosto spolehlivě. Pokud chcete vytvořit obzvlášť hladký krém, je dobré vločky alespoň na 30 minut namočit.
- Tuhost agaru si ověříte tak, že při vaření kápnete trochu tekutiny na talířek a dáte do lednice. Agar by měl ztuhnout během chvilky. Pokud je řídký, dosypte vločky a dál vařte. Pokud je moc tuhý, přidejte trochu tekutiny.
- Agar můžete vařit v jakékoliv tekutině – ovocné šťávě, džusu, rostlinném i kravském mléce, na slano ve vývaru...
- Dá se bez problému dochucovat kyselými surovinami jako je citron nebo ocet, ale vyvarujte se kombinaci s vinným octem – agar špatně houstne.
Agar-agar obsahuje komplexní polysacharidy, které se podobají celulóze. Tradiční metoda výroby agar-agaru je sice zdlouhavější než moderní komerční metody, ale lépe respektuje přírodní zákonitosti a zajišťuje tak uchování všech živin. Agar-agar obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky. Je velmi snadno stravitelný, má mírně projímavé účinky. Velmi účinně snižuje cholesterol. Když prochází agar-agar zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti.
Agar-agar je vynikajícím pomocníkem pro udržení dobrého zdraví. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.
Hmotnost: 30 g
Země původu: Japonsko
Složení: Agar agar (Gelidium 100 %). Může obsahovat stopy lepku.
Návod k přípravě: 5 g vloček zřeďte v 600 ml vody, ovocné šťávy nebo okořeněného vývaru a povařte 5 minut. Nechte vychladit. Slouží k přípravě rostlinné želatiny.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 633 kJ / 158 kcal, Tuky: 5,73 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g, Sacharidy: 78,0 g z toho cukry: 0,0 g, Vláknina: 77,0 g, Bílkoviny: 0,0 g, Sůl: 0,61 g
Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.
Legislativní zařazení: Přírodní polysacharid z mořské řasy