Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Poradíme Vám každý den
od 8:00 do 20:00 hodin
napište nám
email: info@prozdraviaradost.cz
tel: 777 137 206

ZBOŽÍ V AKCI

Cena 36 Kč
skladem
Cena 102 Kč
skladem
Cena 249 Kč
skladem

ZAJÍMAVOSTI A TIPY

arr3INECTO - péče o tělo a vlasyÚžasné přírodní přípravky z kokosového a arganového oleje, které šetrně pečují o Vaše tělo a... arr3JARDIN - vyjímečně dobrá kávaKáva prodávána pod značkou Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější kávové suroviny dovezené z těch...





 

 





Co to vyzkoušet » Recepty » Vánoční cukroví
Máslové cukroví s rumem

Prostě božské! Svěží a voňavé máslové slepované cukroví je ztělesněním skutečně jemného vánočního pečiva. Jsou naplněné jemnou a krémovou náplní s rumem, pro maximální uspokojení chuťových buněk. Nikdy nestačí sníst jen jeden. Každý kdo ochutná je bude milovat!

 

 

Příprava máslového cukroví s rumem:

Ve středně velké misce smícháme spolu s hladkou moukou, tapiokovou mouku a mandlovou mouku, dokud se dobře nespojí. Dáme stranou.

Pomocí mixéru ušleháme společně máslo a cukr až bude směs nadýchaná. Přidáme rum, mandlový extrakt a se solí dobře promícháme. Na nízkých otáčkách, postupně přidejte mouku a míchejte, dokud se plně nespojí. Rozdělte těsto na polovinu škrabkou na samostatné listy fólií a mírně zploštěte na disky. Dáme do chladu v plastovém obalu po dobu nejméně 2 hodin nebo přes noc.

V dolní třetině trouby připravte rošt a předehřejte na 190 st C. Dva plechy s pečícím papírem, dáme stranou.

Práce s odděleným kusem těsta z lednice: Jemně hníst chlazené těsto až je vláčné. Válet těsto mezi dvěma vrstvami lehce na pomoučněné plastovou fólii na tloušťku 3 mm

S malým tvořítkem namočeným v mouce, nakrájíme na tvary. Pomocí malé kovové špachtle, přenášíme na připravené plechy, vzdáleny od sebe nejméně 2,5 cm. S malou trubičkou, vytvoříme 1 cm díry ve středu, protože tato dávka bude sloužit jako vrchní vrstva, krémem naplněného cukroví. Mezitím i nadále válíme zbylé těsto s kousky po tvoření a necháme těsto dle potřeby odpočinout.

Pečeme v předehřáté troubě, dokud cukroví nezačíná mít světle zlatou hnědou barvu, asi 8 až 10 minut. Pro ještě lepší pečení, otáčejte listy zepředu dozadu v polovině pečení. Použitím kovové špachtle opatrně přenesme cukroví zcela vychladnout.

Příprava máslovo - rumového krému:

Pomocí mixéru připravíme smetanu spolu s máslem a cukrem, dokud se dobře nespojí. S mixerem na nízkých otáčkách do hladka a dobře spojíme.

Plnění cukroví:

Pomocí malé kovové zaoblené špachtle, odměřujeme lžičku krémové náplně a rovnoměrně rozetřeme na spodní díl cukroví, dále pokládáme vrchní díl s otvory a jemným zatlačením na oba díly spojíme dohromady.

Tipy:

Uložení cukroví do vzduchotěsné nádoby při pokojové teplotě nebo v mrazáku. Cukroví vydrží až 3 týdny, když je plná a neotvírá se, tak až 2 měsíce.

Pokud se těsto zjemňuje, zatímco válíte, jednoduše přesuňte těsto se zábalem na velký plech do lednice.

Před pečením každé dávky použijte pouze zcela chlazené těsto.

Vyhněte se natěsnání cukroví blízko sebe, dávejte je na plechy od sebe alespoň 2,5 cm.