Logo
Máte-li otázky? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500 Kč a máte dopravu ZDARMA
Blog
Káva od A do Z Káva od A do Z
Pokud patříte k příznivcům pití kávy, tak jako miliony lidí na světě, najdete v tomto článku přehled o kávě od A do Z a dozvíte se spoustu zajímavostí... číst celé
Ústní hygiena, to je každodenní péče, jak na to? Ústní hygiena, to je každodenní péče, jak na to?
Čistíme si zuby už od dětství, ale děláme to všichni správně a používáme k čištění zubů vhodné pomocníky? Možná budete překvapeni. číst celé
Zobrazit všechny články
Zadej e-mail pro zasílání novinek



  1. Úvod
  2. Co to vyzkoušet
  3. Recepty
  4. Vánoční cukroví
Máslové cukroví s rumem


Prostě božské! Svěží a voňavé máslové slepované cukroví je ztělesněním skutečně jemného vánočního pečiva. Jsou naplněné jemnou a krémovou náplní s rumem, pro maximální uspokojení chuťových buněk. Nikdy nestačí sníst jen jeden. Každý kdo ochutná je bude milovat!

 

 

Příprava máslového cukroví s rumem:


Ve středně velké misce smícháme spolu s hladkou moukou, tapiokovou mouku a mandlovou mouku, dokud se dobře nespojí. Dáme stranou.

Pomocí mixéru ušleháme společně máslo a cukr až bude směs nadýchaná. Přidáme rum, mandlový extrakt a se solí dobře promícháme. Na nízkých otáčkách, postupně přidejte mouku a míchejte, dokud se plně nespojí. Rozdělte těsto na polovinu škrabkou na samostatné listy fólií a mírně zploštěte na disky. Dáme do chladu v plastovém obalu po dobu nejméně 2 hodin nebo přes noc.

V dolní třetině trouby připravte rošt a předehřejte na 190 st C. Dva plechy s pečícím papírem, dáme stranou.

Práce s odděleným kusem těsta z lednice: Jemně hníst chlazené těsto až je vláčné. Válet těsto mezi dvěma vrstvami lehce na pomoučněné plastovou fólii na tloušťku 3 mm

S malým tvořítkem namočeným v mouce, nakrájíme na tvary. Pomocí malé kovové špachtle, přenášíme na připravené plechy, vzdáleny od sebe nejméně 2,5 cm. S malou trubičkou, vytvoříme 1 cm díry ve středu, protože tato dávka bude sloužit jako vrchní vrstva, krémem naplněného cukroví. Mezitím i nadále válíme zbylé těsto s kousky po tvoření a necháme těsto dle potřeby odpočinout.

Pečeme v předehřáté troubě, dokud cukroví nezačíná mít světle zlatou hnědou barvu, asi 8 až 10 minut. Pro ještě lepší pečení, otáčejte listy zepředu dozadu v polovině pečení. Použitím kovové špachtle opatrně přenesme cukroví zcela vychladnout.


Příprava máslovo - rumového krému:


Pomocí mixéru připravíme smetanu spolu s máslem a cukrem, dokud se dobře nespojí. S mixerem na nízkých otáčkách do hladka a dobře spojíme.


Plnění cukroví:


Pomocí malé kovové zaoblené špachtle, odměřujeme lžičku krémové náplně a rovnoměrně rozetřeme na spodní díl cukroví, dále pokládáme vrchní díl s otvory a jemným zatlačením na oba díly spojíme dohromady.


Tipy:


Uložení cukroví do vzduchotěsné nádoby při pokojové teplotě nebo v mrazáku. Cukroví vydrží až 3 týdny, když je plná a neotvírá se, tak až 2 měsíce.


Pokud se těsto zjemňuje, zatímco válíte, jednoduše přesuňte těsto se zábalem na velký plech do lednice.

Před pečením každé dávky použijte pouze zcela chlazené těsto.

Vyhněte se natěsnání cukroví blízko sebe, dávejte je na plechy od sebe alespoň 2,5 cm.

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164

Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
Zákaznická podpora Josef Verzich
Zákaznická podpora Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.