- Úvod
- Zdravé potraviny
- Kešu v tiramisu
Kešu v tiramisu
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Kešu v tiramisuSkladem180 Kč157 Kč bez DPH
Kešu v pravé Holandské čokoládě tiramisu
Chuť tiramisu zná snad každý, zákusek i dezert mají nezaměnitelnou sladkou a smetanovou chuť s tóny kakaa. Takové jsou i tyto kešu oříšky, které dávají této pochoutce ještě větší jemnost a lehkou křupavost kešu, protože nejsou tolik tvrdé tak jako například mandle.
Kešu ořechy jsou plodem tropického ledvinovníku západního, který plodí kešu jablka, kdy z každého jablka se urodí pouze jeden kešu ořech v pevné skořápce. Sklizeň se provádí ručně a při zpracování je nutno dbát na šetrnost, jelikož kešu jádra jsou velice křehká. Skutečnost, že se pěstují jen v oblastech s tropickým podnebím, zvyšuje nejen jejich atraktivnost, ale i cenu.
Kešu obsahují rostlinné tuky a velké množství nasycených mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu v krvi. Jsou jedním z nejbohatších zdrojů hořčíku, jehož nedostatek může způsobovat nejen nervozitu a podrážděnost, ale také křeče a záchvaty. Doporučuje se v případech deprese, slabosti, bolestivé menstruace a slouží i jako prevence infarktových onemocnění.
Složení: Bílá čokoláda 62% (cukr, kakaové máslo, sušené MLÉKO (LAKTÓZA), sušená syrovátka (LAKTÓZA, MLÉKO), emulgátor E322 (SÓJA), přírodní vanilkové aroma), jádra KEŠU OŘECHŮ 35%, leštidla: E414 (arabská guma), E904 (šelak) 0,73%, cukr 0,63%, glukózový sirup 0,63%, tmavá čokoláda 0,5% (cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor E322 (SÓJA), přírodní vanilkové aroma), příchuť tiramisu 0,5%.
Alergeny: kešu ořechy, sóju, mléko, laktózu a může obsahovat stopy lepku, pšenice, žita, ječmene, ovsa, špaldy, arašídů, jiných suchých skořápkových plodů a oxidu siřičitého.
Země původu: Holandsko
Použití: k přímé spotřebě.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 2278,8 kJ, 544,2 kcal, tuky: 34,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 14,8 g, sacharidy: 48 g z toho cukry: 39,6 g, bílkoviny: 9,4 g, sůl: 0,23 g.
Skladování: skladujte při teplotě 15 - 18°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Legislativní zařazení: suché skořápkové plody – kešu v čokoládové polevě.