Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Zadej e-mail pro zasílání novinek



Cukr kokosový 400 g Provita

Cukr kokosový jemný. Hnědý kokosový cukr je vyroben ze sladkého nektaru z květů kokosové palmy, proto nemá kokosou chuť ani vůni jak si mnozí myslí, a... celý popis
Dostupnost
Skladem
79 Kč
69 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:175-010
Výrobce:Provita
Podobné produkty
    Cukr třtinový 500 g Bio Countrylife
    49 Kč
    43 Kč bez DPH
    49 Kč
    43 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
      Cukr třtinový tmavý 500 g Countrylife
      39 Kč
      34 Kč bez DPH
      39 Kč
      34 Kč bez DPH
      Skladem
      ks
        Třtinová šťáva suš. 250 g Bio Countrylife
        45 Kč
        39 Kč bez DPH
        45 Kč
        39 Kč bez DPH
        Skladem
        ks
          Cukr třtinový přírodní Bio 500 g BioNebio
          28 Kč
          24 Kč bez DPH
          28 Kč
          24 Kč bez DPH
          Skladem
          ks
            Cukr třtinový moučka 400 g Cassonade
            29 Kč
            25 Kč bez DPH
            29 Kč
            25 Kč bez DPH
            Skladem
            ks
              Cukr třtinový Demerara 1 kg Provita
              44 Kč
              38 Kč bez DPH
              44 Kč
              38 Kč bez DPH
              Skladem
              ks
                Cukr ovocný fruktóza 500 g Provita
                33 Kč
                29 Kč bez DPH
                33 Kč
                29 Kč bez DPH
                Skladem
                ks
                  Cukr kokosový 400 g Provita
                  79 Kč
                  69 Kč bez DPH
                  79 Kč
                  69 Kč bez DPH
                  Skladem
                  ks
                  Popis produktu

                  Cukr kokosový jemný. Hnědý kokosový cukr je vyroben ze sladkého nektaru z květů kokosové palmy, proto nemá kokosou chuť ani vůni jak si mnozí myslí, ale příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr.

                  Kokosový cukr je 100% organické, nerafinované, nefiltrované, nebělené přírodní sladidlo, které neobsahuje konzervační látky. Má příjemnou karamelovou chuť. Používá se na slazení čehokoliv jako náhrada za klasický cukr. Výborný ke slazení kávy, čaje.

                  Pokud bychom měli kokosový cukr zařadit na škálu všech nám známých sladidel, asi bychom jej umístnili na úroveň kvalitního medu.

                  Kokosový cukr má nižší glykemický index (GI35) než třtinový cukr a sirup z agáve. Přesto není vhodné to s ním přehánět.

                  Má optimální energi a výživovou hodnotu v rámci zdravého životního stylu.

                  Ve srovnání se stolním (řepným) cukrem i třtinovým cukrem má kokosový cukr vysoké hladiny minerálů a dalších živin. Kokosový cukr je bohatý na minerály, obsahuje několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Je bohatý na antioxidanty, prvky jako K, MG, ZN, FE a na vitaminy B1, B2, B3, B6 a C a obsahuje 16 aminokyselin.

                  Další za zmínku stojící fakt je obsah inulínu, nerozpustné vlákniny, která slouží jako prebiotikum, potrava pro bifidobaktérie v našich střevech. Výzkumy potvrzují, že konzumace stravy obsahující nerozpustnou vlákninu podporuje zdraví zažívacího systému, působí v prevenci rakoviny tlustého střeva, regulaci krevního cukru, mineralizaci kostí a bojuje proti obezitě. Jedna ze studií zveřejněná v Diabetes & Metabolism Journal jasně ukázala pozitivní vliv inulinu při kontrole glykémie u žen s diagnostikovanou cukrovkou 2. typu.

                  Studie ASEAN Food Journalu rozebrala kokosový cukr na jednotlivé složky a výsledkem bylo:

                  • 71% sukrózy (sacharóza čili stolní cukr)
                  • 3% čisté glukózy
                  • 3% čisté fruktózy.

                  Podtrženo sečteno, kokosový cukr obsahuje kolem 78% “cukrů” jako takových a zbylých 22% tvoří právě výše zmíněné minerály a fytonutrienty.

                  Výroba kokosového cukru: Světlá sladká tekutina, která po naříznutí z květu vyteče, se několik hodin vaří, aby zhoustla a zkaramelizovala. V této fázi se cukr balí do lahviček a prodává (jde o hustý hnědý sirup), anebo se ještě suší. Vznikají tak drobné hnědé krystalky podobné třtinovému cukru. V této formě můžete najít kokosový cukr nejčastěji.

                  Země původu: Indonésie

                  Složení: cukr z kokosových květů

                  Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.

                  Návod k přípravě: K přímé spotřebě.

                  Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 590 kJ/380 kcal; tuky: 2,0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; sacharidy: 92,34 g; cukry: 91,5 g; bílkoviny: 1,0 g; sůl: 0,6 g.

                  Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.

                  Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - přírodní cukr.

                  Přední značky e-shopu

                  Kde nás najdete

                  Revoluční 164

                  Stráž pod Ralskem, 471 27

                  Kontakty
                  Zákaznická podpora Josef Verzich
                  Zákaznická podpora Josef Verzich
                  (Po-Pá, 8-17 hod.)
                  Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
                   
                  Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.