- Úvod
- Zdravé potraviny
- Mandle loupané naturál vážené
Mandle loupané naturál vážené
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Mandle loupané naturál váženéSkladem49 Kč43 Kč bez DPH
Kvalitní, velká, loupaná jádra sladkých mandlí. Připravíte z nich sladké dobroty a exotické speciality. Také se hodí i pro výrobu domácího mandlového mléka.
Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách.
Při pravidelné konzumaci mandle pomáhají snižovat cholesterol a riziko infarktu, pozitivně ovlivňují mozkovou činnost a zvyšují elasticitu kůže.
Mandle pro nás však nejsou významné pouze díky vysokému obsahu hořčíku, ale jsou také bohaté na proteiny, vitamin B1, B6 a E. Pravidelná konzumace mandlí proto příznivě působí proti demineralizaci kostí nebo osteoporóze, dodává kostem a svalům pevnost a pomáhá nám překonávat únavu a deprese.
Složení: loupaná jádra sladkých mandlí
Země původu: USA
Průměrné výživové údaje ve 100 g: Energetická hodnota: 2399 kJ, 571,2 kcal, tuky: 50 g z toho nasycené mastné kyseliny: 3,6 g, sacharidy: 21,4 g z toho cukry: 3,6 g, bílkoviny: 21,4 g, sůl: 0 g.
Tip: Namočte si přes noc mandličky do vody, budou tak větší, měkčí a stravitelnější a uvolní tolik potřebné enzymy. V poslední řadě také namočením zbavíte mandle prachu a nečistot.
Namáčení ve vodě předtravuje, znásobuje a stabilizuje živiny, transformuje esenciální mastné kyseliny a bílkoviny v tuky rozpustné ve vodě a volné aminokyseliny a tím zvyšuje jejich buněčnou asimilaci. Zvýšíme tak jejich výživnou hodnotu, probudíme v nich dřímající enzymy, které jsou uspané díky inhibitorům. Po namočení se inhibitory deaktivují a tím se enzymy probudí.
Enzymy: Enzymy jsou substance, které umožňují život. Jsou potřebné pro všechny chemické reakce, které se uskutečňují v lidském těle. Žádné minerály, vitamíny ani hormony nevykonají práci bez enzymů. Naše těla, všechny naše orgány, tkáně a buňky fungují díky enzymům.
Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí.