- Úvod
- Zdravé potraviny
- Pekanové ořechy - jádra
Pekanové ořechy - jádra
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Pekanové ořechy - jádraSkladem59 Kč51 Kč bez DPH
Kvalitní a celé půlky pekanových jader
Pekanové ořechy mají lahodnou chuť, plnou a máslovou příchuť a lehkou sametovou vůni. Chuť jader z pekanových ořechů je jemnější než jádra vlašských ořechů.
Použití: konzumují se čerstvé nebo se používají k přípravě sladkých dezertů, do kaší a všeobecně do snídaňových směsí, můžeme jimi posypat sladké pečivo nebo ozdobit moučníky.
Pekany jsou velmi bohaté na bílkoviny, rostlinné tuky, vlákninu, vitamíny A, B a jejich pravidelná konzumace chrání naše tělo před vznikem žlučníkových kamenů, snižuje cholesterol, oddaluje degeneraci svalů a působí jako lék na chřipku a nachlazení. Pekanové ořechy se konzumují nejen syrové, ale jsou také vhodnou přísadou i ozdobou při vaření či pečení.
Pekanové ořechy rostou na ořechovci pekanovém dorůstajícího výšky až 50 m a původně rozšířeného kolem řeky Mississippi Svůj původní název získali již od Indiánů díky tvrdosti své skořápky, kdy „pecan“ znamená „ořech, k rozbití jehož skořápky je potřeba kámen“. Jádra ořechů jsou ukryta v kožovité slupce a jsou podobná jádrům ořechů vlašských.
Složení: Loupaná jádra pekanu
Země původu: Spojené státy americké
Použití: K přímé spotřebě.
Výživové údaje na 100 g výrobku: eVýživové údaje ve 100 g výrobku: energetická hodnota: 3133 kJ / 748 kcal; tuky: 72 g; nasycené mastné kyseliny: 6,2 g; sacharidy: 13,9 g; cukry: 4 g; bílkoviny: 9,2 g; sůl: < 0,025 g.
Skladování: Skladujte při teplotě 15 - 18°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Legislativní zařazení: suché skořápkové plody – pistácie