Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Zadej e-mail pro zasílání novinek

Veganská Maya - alternativa bez vajec a bez sóji

  1. Úvod
  2. Potraviny, alternativy, BIO
  3. Kukuřičná strouhanka křupavá 200 g EXTRUDO

Kukuřičná strouhanka křupavá 200 g EXTRUDO

Kukuřičná strouhanka křupavá hrubší struktury. Tato strouhanka je vhodná na obalování jídel před smažením. Je velmi chutná, lehčí a zdravější než klas... celý popis
Dostupnost
Skladem
22 Kč
19 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:212-162
Hlídat cenu / dostupnost
Popis produktu

Kukuřičná strouhanka křupavá hrubší struktury. Tato strouhanka je vhodná na obalování jídel před smažením. Je velmi chutná, lehčí a zdravější než klasická strouhanka a pokud máte rádi smažená jídla s křupavými a většími kousky osmažené strouhanky, je tento výrobek to pravé pro vás.

Strouhanka kukuřičná křupavá splňuje trendy zdravého moderního stravování. Díky hlavní surovině - kukuřici příjemně křupe, nenasakuje tuk a zůstává krásně zlatavá.

Použití

  • obalování masa, zeleniny (květák, brokolice), žampionů, sýry (Eidam i Hermelín)…
  • používá se jako vrchní vrstva v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka EXTRUDO křupavá)
  • zahušťování omáček, mletých mas (karbanátky, sekaná...)
  • příprava bezlepkových jídel, odlehčení bramborových knedlíků a bramborových těst

Technologie přípravy

Maso naklepeme , nasolíme a obalíme klasicky v mouce, vajíčku, strouhance. Následně smažíme.

Nebo maso naklepeme , nasolíme a obalíme v těstíčku ( vajíčko a cizrnová mouka, kterou jemně přisolíme !!!!! pozor suroviny mouka i strouhanka jsou nesolené !!!!!) ) a následně obalíme ve strouhance. Smažíme klasicky.

Přednosti, benefity

  • barevná stálost při fritování - zůstává žlutá, zlatavá
  • příjemná křehkost obalovaných potravin
  • vytváří křupavou vrstvu na obalovaných potravinách (řízky, zelenina, sýr …)
  • v porovnání s klasickou strouhankou nesaje tuk
  • nepřipaluje se, snese regeneraci, je možno připravit i v konvektomatu či troubě

Příprava ve fritéze

  • při 170 °C po 2,5 minutách začne strouhanka zlátnout, po 3 minutách je plátek masa zcela propečený
  • při 190 °C po 1,5 minutě začne strouhanka zlátnout, po 2 minutách je plátek masa zcela propečen

Příprava na pánvi

  • na rozpáleném tuku pečeme 2,5 – 4 minuty po obou stranách, podle síly masa

Příprava i v konvektomatu

  • program smažení

Složení: kukuřice, cizrna.

Alergeny:
Vyrobeno v závodě, která zpracovává pšenici a vejce.

Výživové údaje na 100 g:
energetická hodnota 1 553 kJ / 372 kcal; tuky: 1,8 g; nasycené mastné kyseliny: 0,1 g; sacharidy: 72,3 g; cukry: 0 g; bílkoviny: 10,5 g; sůl: 0 g.

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - krupice

Vyrobeno/Baleno: Česká republika
Extrudo Bečice s.r.o.
Bečice 7
375 01  Týn nad Vltavou

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164
Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
PRO ZDRAVÍ A RADOST
Josef Verzich
Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)