- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Kukuřičná strouhanka křupavá 200 g EXTRUDO
Kukuřičná strouhanka křupavá 200 g EXTRUDO
- TOP produkt
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Kukuřičná strouhanka křupavá 200 g EXTRUDOSkladem22 Kč19 Kč bez DPH
Kukuřičná strouhanka křupavá hrubší struktury. Tato strouhanka je vhodná na obalování jídel před smažením. Je velmi chutná, lehčí a zdravější než klasická strouhanka a pokud máte rádi smažená jídla s křupavými a většími kousky osmažené strouhanky, je tento výrobek to pravé pro vás.
Strouhanka kukuřičná křupavá splňuje trendy zdravého moderního stravování. Díky hlavní surovině - kukuřici příjemně křupe, nenasakuje tuk a zůstává krásně zlatavá.
Použití
- obalování masa, zeleniny (květák, brokolice), žampionů, sýry (Eidam i Hermelín)…
- používá se jako vrchní vrstva v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka EXTRUDO křupavá)
- zahušťování omáček, mletých mas (karbanátky, sekaná...)
- příprava bezlepkových jídel, odlehčení bramborových knedlíků a bramborových těst
Technologie přípravy
Maso naklepeme , nasolíme a obalíme klasicky v mouce, vajíčku, strouhance. Následně smažíme.
Nebo maso naklepeme , nasolíme a obalíme v těstíčku ( vajíčko a cizrnová mouka, kterou jemně přisolíme !!!!! pozor suroviny mouka i strouhanka jsou nesolené !!!!!) ) a následně obalíme ve strouhance. Smažíme klasicky.
Přednosti, benefity
- barevná stálost při fritování - zůstává žlutá, zlatavá
- příjemná křehkost obalovaných potravin
- vytváří křupavou vrstvu na obalovaných potravinách (řízky, zelenina, sýr …)
- v porovnání s klasickou strouhankou nesaje tuk
- nepřipaluje se, snese regeneraci, je možno připravit i v konvektomatu či troubě
Příprava ve fritéze
- při 170 °C po 2,5 minutách začne strouhanka zlátnout, po 3 minutách je plátek masa zcela propečený
- při 190 °C po 1,5 minutě začne strouhanka zlátnout, po 2 minutách je plátek masa zcela propečen
Příprava na pánvi
- na rozpáleném tuku pečeme 2,5 – 4 minuty po obou stranách, podle síly masa
Příprava i v konvektomatu
- program smažení
Složení: kukuřice, cizrna.
Alergeny: Vyrobeno v závodě, která zpracovává pšenici a vejce.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 1 553 kJ / 372 kcal; tuky: 1,8 g; nasycené mastné kyseliny: 0,1 g; sacharidy: 72,3 g; cukry: 0 g; bílkoviny: 10,5 g; sůl: 0 g.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - krupice
Vyrobeno/Baleno: Česká republika
Extrudo Bečice s.r.o.
Bečice 7
375 01 Týn nad Vltavou