- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Krupice bezlepková 500 g NOVALIM
Krupice bezlepková 500 g NOVALIM
- TOP produkt
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Krupice bezlepková 500 g NOVALIMSkladem99 Kč86 Kč bez DPH
Skvělá, přirozeně bezlepková krupice pro přípravu dětské kaše, krupicových halušek, knedlíčků a zavářek do polévek. Speciální granulovaný výrobek od známého slovenského výrobce, jehož výrobky se těší stále větší oblibě.
Pokud máte chuť na šťavnatý makovo-jablečný koláč bez lepku, zde je recept:
Na bezlepkový koláč potřebujeme:
- 250 g mletého máku
- 250 ml horkého mléka
- 200 g práškového cukru
- Asi 4 velké jablka, okroužlané, nahrubo nastrouhané
- 6 PL bezlepkové NOVALIM Krupice
- 125 g másla
- 1 kypřící prášek
- 6 vajec
Na polevu:
hrníček práškového cukru, šťáva z 1 citronu a trochu vody, případně mandlové lupínky.
Postup:
1. Mletý mák zalejeme horkým mlékem, promícháme a necháme odpočinout. Mezitím si nastrouháme jablka.
2. Připravíme si dvě misky. Do jedné dáme bílky a do tuha je vyšleháme.Do druhé misky dáme změknuté máslo a práškový cukr, vymícháme do hladka, přidáme žloutky a vše řádně prošleháme.Potom postupně přidáváme a zašleháváme bezlepkovou krupici a kypřící prášek (pokud je třeba, odlijeme přebytečné mléko) a vyždímané jablka..
3. Do makové směsi nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalejeme do hlubšího plechu, který jsme vystlali papírem na pečení (nebo potřeli jemnou vrstvou oleje a posypali krupicí) a pečeme na 180 stupňů asi 50 minut. Délka pečení závisí na výšce koláče, pokud ho pečete v plytkém větším plechu, bude upečený dříve.
4. Ještě horký potřeme cukrovo- citronovou polevou a případně posypeme osmaženými mandlovými lupínky.
Složení: kukuřičný škrob, sušený váječný bílek, emulgátor: mono a diglyceridy nenasycených mastných kyselin, přírodní barvivo kurkuma.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1576 kJ; 371 kcal; Tuky: 0,8 g z toho 0,01 g nasycené mastné kyseliny; Sacharidy: 88,4 g z toho 0,1 g cukry; Vláknina: 1,0 g; Bílkoviny: 2,1 g; Sůl: 0,1 g.
Návod k použití:
Krupicová kaše: za stálého míchaní pomalu vsypeme 3 lžíce krupice do 2 dl vroucího mléka a povaříme asi 3 minuty. Dochutíme máslem, kakaem, džemem a p.
Knedličky: 3 lžíce krupice, 1 vejce, 1/2 lžičky sádla a špetku jedlé soli vymíchame na těsto. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a zavářime přímo do polévky.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Legislativní zařazení: Směs pro přípravu hotového pokrmu
Vyrobeno/Baleno: Slovenská republika
Novalim spol. s r.o.
Čárskeho 3466/1
841 04 Bratislava