Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Zadej e-mail pro zasílání novinek

Veganská Maya - alternativa bez vajec a bez sóji

  1. Úvod
  2. Potraviny, alternativy, BIO
  3. Krupice bezlepková 500 g NOVALIM

Krupice bezlepková 500 g NOVALIM

Skvělá, přirozeně bezlepková krupice pro přípravu dětské kaše, krupicových halušek, knedlíčků a zavářek do polévek. Speciální granulovaný výrobek od z... celý popis
Dostupnost
Skladem
99 Kč
86 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:211-105
Hlídat cenu / dostupnost
Popis produktu

Skvělá, přirozeně bezlepková krupice pro přípravu dětské kaše, krupicových halušek, knedlíčků a zavářek do polévek. Speciální granulovaný výrobek od známého slovenského výrobce, jehož výrobky se těší stále větší oblibě.

Pokud máte chuť na šťavnatý makovo-jablečný koláč bez lepku, zde je recept:

Na bezlepkový koláč potřebujeme:

  • 250 g mletého máku
  • 250 ml horkého mléka
  • 200 g práškového cukru
  • Asi 4 velké jablka, okroužlané, nahrubo nastrouhané
  • 6 PL bezlepkové NOVALIM Krupice
  • 125 g másla
  • 1 kypřící prášek
  • 6 vajec

Na polevu:
hrníček práškového cukru, šťáva z 1 citronu a trochu vody, případně mandlové lupínky.

Postup:

1. Mletý mák zalejeme horkým mlékem, promícháme a necháme odpočinout. Mezitím si nastrouháme jablka.

2. Připravíme si dvě misky. Do jedné dáme bílky a do tuha je vyšleháme.Do druhé misky dáme změknuté máslo a práškový cukr, vymícháme do hladka, přidáme žloutky a vše řádně prošleháme.Potom postupně přidáváme a zašleháváme bezlepkovou krupici a kypřící prášek (pokud je třeba, odlijeme přebytečné mléko) a vyždímané jablka..

3. Do makové směsi nakonec zlehka vmícháme sníh. Nalejeme do hlubšího plechu, který jsme vystlali papírem na pečení (nebo potřeli jemnou vrstvou oleje a posypali krupicí) a pečeme na 180 stupňů asi 50 minut. Délka pečení závisí na výšce koláče, pokud ho pečete v plytkém větším plechu, bude upečený dříve.

4. Ještě horký potřeme cukrovo- citronovou polevou a případně posypeme osmaženými mandlovými lupínky.

Složení: kukuřičný škrob, sušený váječný bílek, emulgátor: mono a diglyceridy nenasycených mastných kyselin, přírodní barvivo kurkuma.

Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1576 kJ; 371 kcal; Tuky: 0,8 g z toho 0,01 g nasycené mastné kyseliny; Sacharidy: 88,4 g z toho 0,1 g cukry; Vláknina: 1,0 g; Bílkoviny: 2,1 g; Sůl: 0,1 g.

Návod k použití:

Krupicová kaše: za stálého míchaní pomalu vsypeme 3 lžíce krupice do 2 dl vroucího mléka a povaříme asi 3 minuty. Dochutíme máslem, kakaem, džemem a p.

Knedličky: 3 lžíce krupice, 1 vejce, 1/2 lžičky sádla a špetku jedlé soli vymíchame na těsto. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a zavářime přímo do polévky.

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. 

Legislativní zařazení: Směs pro přípravu hotového pokrmu

Vyrobeno/Baleno: Slovenská republika
Novalim spol. s r.o.
Čárskeho 3466/1
841 04 Bratislava

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164
Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
PRO ZDRAVÍ A RADOST
Josef Verzich
Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)