Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Zadej e-mail pro zasílání novinek



  1. Úvod
  2. Zdravé potraviny
  3. Jogurt malina bez laktózy 150 g

Jogurt malina bez laktózy 150 g

Tento hustý krémový jogurt byl vyroben z čerstvého mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu. Obsahuje živé mlé... celý popis
Dostupnost
Skladem
20 Kč
17 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:219-084
Výrobce:Zemědělská produkce EU
Hlídat cenu / dostupnost
Popis produktu

Tento hustý krémový jogurt byl vyroben z čerstvého mléka, které bylo zbaveno laktózy (mléčného cukru) přírodní cestou pomocí enzymu. Obsahuje živé mléčné kultury. Je ochucený štědrou dávkou malin, oslazený přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje aromata. Většina surovin pochází z fair trade projektů.

Co to je laktózová intolerance: Laktóza je hlavním cukrem přítomným v mléce, a je proto také nazývána mléčný cukr. Naše tělo neumí laktózu vstřebat, ale umí ji pomocí enzymu laktázy rozložit na jednodušší složky, které zpracuje. Pokud máme nedostatek tohoto enzymu, pak trpíme laktózovou intolerancí. Mezi přízaky této poruchy patří průjmy, nadýmání, kručení v břiše, břišní křeče a bolesti břicha po požití mléka. Udává se, že takto postižen je cca každý šestý člověk. Výskyt laktózové intolerance je úměrný věku, u malých dětí je vzácná, u starších lidí jí trpí většina populace. Někteří lidé mají geneticky podmíněný nedostatek enzymu laktázy. Přechodnou (dočasnou) laktózovou intoleranci mohou způsobit infekční průjmy a léčba antibiotiky. Po zhojení střevní sliznice se opět začne laktáza tvořit. Laktózovou intoleranci mohou také způsobovat chronická onemocnění střev jako celiakie a Crohnova nemoc. Jedinou léčbou této poruchy je omezení laktózy ve stravě.

Výhody Bio mléka obecně: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.

Bio mléko má přirozeně vyšší obsah určitých živin než mléko z běžných chovů. O hodně vyšší je hladina omega 3 mastných kyselin (až o 71 %), které jsou nutné pro zdravé srdce a klouby a pevné kosti a zuby. Většina lidí trpí nedostatkem omega 3 mastných kyselin. Výzkumy opakovaně prokázaly, že bio mléko má vyšší hodnoty vitaminu E, vitaminu A a antioxidantů. Krávy, které konzumují hodně čerstvé trávy a jetele, dávají mléko s obsahem vitaminu E průměrně o 50 % vyšším a beta karotenu o 75 % vyšším než je obsah těchto látek v běžném mléce (z beta karotenu vyrábí naše tělo vitamin A). Obsah antioxidantů luteinu a zeaxanthinu je dva- až třikrát vyšší.

Poznámka k umělému zahušťování jogurtů: Většina výrobců uměle zahušťuje bílý jogurt tak, aby se spotřebiteli zdál "poctivý". Výrobci používají obvykle sušené mléko, někdy také škrob, želatinu či sušenou syrovátku. Konvenční bílý jogurt nesmí obsahovat nemléčné složky, jinak nesmí být označen jako bílý jogurt. Pro bílé jogurty z ekologického zemědělství je však bohužel učiněna výjimka, a mohou zahušťovadla obsahovat. Proto se setkáte s bílým bio jogurtem se škrobem. Navíc mohou výrobci použít konvenční škrob, pokud jej jogurt neobsahuje více než 5 %. Této možnosti většinou využívají výrobci, kteří produkují laciné biopotraviny pro řetězce. Dalším výrobkem, se kterým se můžete na trhu setkat, je bio jogurt, který obsahuje konvenční sušenou syrovátku (opět v množství do 5 % tak, aby výrobek splňoval legislativní požadavky). Když si uvědomíme, kolik vody se musí odpařit z konvenční syrovátky, aby vznikla sušená syrovátka, pak je vlatně tento jogurt z velké části konvenční - a vše je podle zákona. Výrobce tohoto jogurtu navíc chybně uvádí, že všechny suroviny použité při výrobě biojogurt pocházejí z certifikovaných ekofarem (že se jedná skutečně o konvenční syrovátkou jsme zjistili dotazem u výrobce). Podle našeho názoru se jedná o klamání spotřebitele.

Složení: bílý jogurt** (plnotučné mléko**, živá kultura), malinová složka 17 % (maliny* 8 % celkem, přírodní třtinový cukr*, citrónová šťáva*, zahuštěná šťáva z arónie*, tapiokový škrob*, zahušťovadlo karobová moučka*), přírodní třtinový cukr**, enzym laktáza. * = bio, ** = bio a fair. Obsah fair trade složek 82 %.

Země původu: Německo. Berchtesgadener-Land

Výživové hodnoty na 100 g: Energetická hodnota 410 kJ/97 kcal, Tuky 3,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,1 g, Sacharidy 12,7 g z toho cukry 12,2 g z toho laktoza 0,1 g, Bílkoviny 3,6 g, Sůl 0,12 g.

Skladování: Skladujte při teplotě 2 - 8 °C.

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164

Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
Zákaznická podpora Josef Verzich
Zákaznická podpora Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.