- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Hraška na zahušťování 250 g CERIA
Hraška na zahušťování 250 g CERIA
- TOP produkt
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Hraška na zahušťování 250 g CERIASkladem44 Kč40 Kč bez DPH
Hraška - jemně ochucená směs na zahušťování bez lepku. Vyzkoušejte směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahuštění bez přípravy jíšky nejrůznějších pokrmů jako jsou polévky, omáčky, šťávy, jako základ pro pomazánky, dresinky, omáčky.
Náhrada vajec - do těsta nebo do směsi na placky či bramboráky, v tom všem bude Hraška dobrým pojivem.
Obalování pouze s vodou - slouží také k přípravě těstíčka pro obalení nejen klasických řízků, ale i zeleniny či sýru
Hraška neobsahuje žádné živočišné suroviny (maso, mléko, med), lepek ani přidaný cukr.
Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality, čímž je cenný zejména pro ty, kteří nejedí maso a masné výrobky. U nás jsou k dostání dvě odrůdy, zelená a žlutá. Není mezi nimi chuťově velký rozdíl a obě se stejně dlouho vaří.
Nadýmání, které některým osobám působí v hrachu obsažené oligosacharidy, je možné odstranit tím, že k němu při vaření přidáme bazalku a saturejku. Přidáním anýzu či koriandru se hrách stává lépe stravitelným.
Složení: Hrách (70 %), směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl s obsahem 40 % draslíku, směs koření.
Návod k přípravě: Při použití hrašky není nutné připravovat jíšku. Hrašku stačí smíchat s vodou a 20 minut povařit. 1 lžíce směsi Hraška (30 g) zahustí 1,5 l polévky. 50 g směsi Hraška zahustí 600 ml omáčky.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 1379 kJ/326 kcal; tuky: 3,8 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1,1 g; sacharidy: 53,9 g; z toho cukry: 1,8 g; vláknina: 9,4 g; bílkoviny: 16,6 g; sůl: 2,5 g.
Skladování: Skladujte na suchém místě.
Legislativní zařazení: Dehydratovaný výrobek – směs pro přípravu hotového pokrmu
Vyrobeno/Baleno: Česká republika
CERIA s. r. o.
Lískovec 157
768 05 Koryčany