- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Pudink čokoládový bezlepkový 40 g BIO AMYLON
Pudink čokoládový bezlepkový 40 g BIO AMYLON
- TOP produkt
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Pudink čokoládový bezlepkový 40 g BIO AMYLONSkladem16 Kč15 Kč bez DPH
Čokoládový pudinkový prášek bezlepkový Bio. Tento pudink je vyroben z kukuřičného škrobu, proto neobsahuje lepek. Vanilkovou vůni a chuť dodává pudingu mletá vanilka a vanilkový extrakt. Mletá vanilka je namleta přímo ze sušených lusků a i extrakt se získává z pravé přírodní vanilky.
Výborně se hodí na přípravu oblíbeného pudingového dezertu, krémů nebo na pečení. Neobsahuje barviva a aromata.
Vyrobeno českou firmou se stoletou tradicí a výrobky Amylon prochází vždy systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Tipy na použití
- domácí termix – klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého tvarohu, poté necháme vychladnout
- pečení – horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct
- studené dezerty – vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy
- sladká omáčka – při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
- zahušťování – u sladkých jídel, kupříkladu u ovocných omáček, pokud nemáte doma jiné zhušťovadlo, můžete sáhnout po pudinku, přidávejte po malých dávkách dle potřeby do vařícího pokrmu
- náplně, krémy – vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů
Složení: kukuřičný škrob*, odtučněný kakaový prášek* (20%). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny: Může obsahovat stopy vajec a mléka.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 398 kJ / 94 kcal, Tuky: 1,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g, Sacharidy: 17,0 g z toho cukry: 10,8 g, Bílkoviny: 3,2 g, Sůl: 0,09 g.
Návod k přípravě: Z odměřeného 1/2 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby. Přidáme 2 lžice cukru a zahříváme k varu. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Výrobek ze škrobu - pudinky v prášku.
Vyrobeno/Baleno: Česká republika
Amylon a.s.
Švermova 117
580 01 Havlíčkův Brod