- Úvod
- Víno, Kitl a delikatesy
- Kitl bylinná vína a sirupy
- Syrob Zázvorový 500 ml KITL
Syrob Zázvorový 500 ml KITL

- Popis produktu
- Komentáře 0
- Syrob Zázvorový 500 ml KITLSkladem139 Kč121 Kč bez DPH
Poctivý hustý sirup z čerstvě vylisované šťávy, která je získána z kořene zázvoru v Bio kvalitě. Syrob pro přípravu lahodného studeného nebo horkého nápoje a koktejlů, můžete ho přidávat do smoothie a jiných sladkých nápojů a pokrmů.
Bio mimo jiné znamená, že při jeho pěstování a zpracování nebyly použity chemické látky, které by se jinak dostaly do hotového výrobku. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové.
Syrob zázvorový je vhodný pro přípravu tradičních domácích limonád. Zalijete-li jej horkou vodou a ozdobíte plátkem pomeranče a kouskem skořice, získáte chutný horký nápoj.
Vyrábí se za studena, z čerstvého, ručně lisovaného kořene zázvoru v Bio kvalitě. Vylisováním se získá žlutá, olejnatá a vysoce a štiplavá šťáva, která se zahušťuje cukrem. Díky tomuto procesu je Syrob Zázvorový nejen chutný, ale i bohatý na zdraví prospěšné látky.
Odkud pochází zázvor na přípravu tohoto Syrobu?
Zázvor z několika posledních šarží jsme dovezli z Peru. Tento peruánský Bio zázvor je sice menší než běžně dostupný asijský zázvor, ale má sytější barvu a výraznější aroma. Díky tomu má Zázvorový Syrob svojí typickou chuť.
Kitl Syrob Zázvorový se stal nejlepším nealkoholickým nápojem Libereckého kraje pro rok 2014.
Proč si koupit syrob značky Kitl?
Syrob je pro všechny, kteří nemají čas nebo sílu si sirupy vyrábět doma s velkým nepořádkem, spotřebou elektřiny a mnohdy se ani nepovedou nebo uskladněné zakalí. Kitl nabízí druhé nejlepší sirupy na světě. Celoročně a ve stálé špičkové kvalitě.
Všechny Syroby Kitl jsou stáčeny do skleněných lahví, které jsou obaleny papírem, který nejen lahev zdobí Retro stylem, ale papír také zamezuje průniku světla do lahve, což má pozitivní vliv na trvanlivost kvality těchto vyjímečných Syrobů - sirupů. Papír také zamezí klouzání pokud máte mokré nebo vlhké ruce.
Co vlastně Syroby jsou?
Kitl Syrob jsou vynikající husté sirupy vyráběné podle tradičních domácích předpisů. Mají lahodnou chuť a jsou ideální pro přípravu domácích limonád, horkých nápojů i k ochucení koktejlů nebo různých dalších drinků. Syroby se vyrábí z čerstvých bylin v Bio kvalitě, syroby z ovocné řady pak obsahují vysoký podíl ovocné složky. Rostliny se zpracovávají za studena, díky tomu jsou sirupy bohaté na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové.
Proč název Syrob?
Název Syrob vznikl objevením starého receptu "Syrob z černobejlí" a tak se firma Kitl rozhodla takto nazvat i svůj první výrobek - Syrob - sirup na přípravu limonády.
Složení: český cukr, čerstvá zázvorová šťáva z Bio ekologického zemědělství (Zingiber officinale L., 10%), zázvorový extrakt, vitamín C (20 mg v 100 ml sirupu je 25% doporučené denní dávky), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, přírodní aroma.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladování: Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1486 kJ/350 kcal, tuky <0,1g, z toho nasycené mastné kyseliny <1g, sacharidy 87g, z toho cukry 87g, bílkoviny <1g, sůl <1g.
Vyrobeno/Baleno: Česká republika
Kitl s.r.o. Pasířská 3299 / 60
466 01 Jablonec nad Nisou
Firma Kitl je výrobce prvotřídních nápojů - sirupů, medicinálních vín a medovin. V této činnosti se inspiruje léčitelskou i duchovní činností po slavném doktoru Kittelovi. Firma je z jablonce nad Nisou v libereckém kraji.
Jan Josef Antonín Eleazar Kittel
Narodil se v Šumburku (dnes Krásná *) 3. února 1704 a dne 13. února byl pokřtěn v kostele ve Bzí.
Málokterá postava je opředena tolika mýty a pověstmi jako Jan Josef Antonín Eleazar Kittel, slavný lékař a léčitel z pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Říkalo se mu všelijak, „Faust Jizerských hor“, „severočeský Faust“, „černokněžník ze Šumburku“, „ďáblův doktor“…. Za všemi těmi to přízvisky se skrývá postava věhlasného ranhojiče 18. Století.
Zřejmě nestudoval lékařství na žádné univerzitě, mnohé znalosti doháněl studiem odborných knih. Od krajského grémia v Mladé Boleslavi měl snad obdržet „Attestat Incorporationis et Approbationis“, čím získal hodnost chirurga. Získal tím možnost ucházet se o povolání lékaře, například na některém panství. Později se například stal osobním lékařem hruborohozeckých hrabat Desfoursů.