Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Poradíme Vám každý den
od 8:00 do 20:00 hodin
napište nám
email: info@prozdraviaradost.cz
tel: 777 137 206

ZAJÍMAVOSTI A TIPY

arr3INECTO - péče o tělo a vlasyÚžasné přírodní přípravky z kokosového a arganového oleje, které šetrně pečují o Vaše tělo a... arr3JARDIN - vyjímečně dobrá kávaKáva prodávána pod značkou Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější kávové suroviny dovezené z těch...





 

 





Fazole Mun dál

Fazole mung dál jsou malé olivově zelené fazolky, které po vyloupaní zůstanou malé ploché a žluté.

 

Tyto fazolky jsou velice snadno stravitelné s příjemnou chutí. Nezpůsobují nadýmání, takže jsou vhodnou potravinou i pro těhotné a kojící matky.

 

Obsahují důležité živiny jako je vitamín B1, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy,...

 

Mají blahodárné protirakovinné, antioxidační i detoxikační účinky, prospívají srdci, trávení a pleti,...

 

Fazole Mung dál jsou vhodné k tepelné úpravě nebo klíčení. Pokud je budeme vařit je délka vaření 30 až 50 minut. Osolí se až po uvaření.

 

Fazole Mung dál 375 g

 

Zajímavý recept na korejské placičky s fazolí Mung dál

 

Budeme potřebovat:

1 šálek fazolí mung dál
1/6 šálek rýže
1 šálek nakrájené kimchi (Jde o pikantní křupavý salát připravený z nakládané a fermentované zeleniny) ale můžeme zaměnit za jinou nakrájenou zeleninu
1/2 šálek šťávy z kimchi nebo z jiné nakládané zeleniny
špetka soli
špetka černého pepře
1 lžičky červené papriky
1/4 šálku sezamového oleje

 

Postup:

1. Namočíme fazole mung dál a rýži přes noc nebo po dobu minimálně 4-5 hodin. Scedíme a opláchneme.
2. Přidáme namočené fazole mung dál a rýži spolu s kimchi šťávou, sůl, černý pepř, papriku a sezamový olej. V kuchyňském robotu zpracováváme na krémovou hmotu.
3. Vložíme těsto do mísy a přidáme nakrájené kimchi a zeleninu. Dobře promícháme.
4. Zahřejeme pánev na středně vysokou teplotu a přidáme olej.
5. Jakmile je olej horký, smažíme po obou stranách dokud nezhnědnou. Jsou lepší, když jsou trochu křupavé!
6. Namáčíme do sójové nebo jiné omáčky. Pochutnejte si !! :-)

 

 

Namočíme fazole mungo a rýži přes noc nebo minimálně 4-5 hod. Scedíme.

 

 

Přidáme 1 lžičku červené papriky k fazolím.

 

 

Zpracujeme fazole mungo až do krémové konzistence nebo dle vás.

 

 

Přidáme kimchi nebo zeleninu. Můžeme použít mungo klíčky, zelí, mrkev, být kreativní!

 

 

Smažíme na rozpáleném oleji (můžete také vytvořit jednu velkou placku).

 

 

Placičku otočíme, když je jedna strana opečená a hnědá. Jsou lepší křupavé.

 

 

Servírujeme s omáčkou. Přidáme trochu sójové omáčky, octu, sezamového oleje, červené papriky a dobře promícháme (můžeme přidat i nakrájenou jarní cibulku. Užívejte si je! Jsou návykové! :-)

 

Fazole Mung dál 375 g