Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Zadej e-mail pro zasílání novinek

Veganská Maya - alternativa bez vajec a bez sóji

  1. Úvod
  2. Co to vyzkoušet
  3. Recepty
  4. Využití jogurtů Sojade
Využití sójových jogurtů Sojade

Piškotový dortík s kávou a skořicí (nepečený) pro 5–6 osob

  • 2x 125 g Sojade Natur

  • 2 balíčky 120 g piškot

  • 5 g agar-agaru

  • 4 čajové lžičky třtinového cukru

  • 2 čajové lžičky mleté skořice

  • 1 šálek čerstvě uvařené špaldové kávy

Připravte si silnější špaldovou, nebo jinou obilnou náhražku kávy. Do ještě teplé kávy rychle namáčejte piškoty, kterými pak vyložte dno a boky vyšší formy nebo mísy. Do kastrůlku dejte 150 ml vody, třtinový cukr, skořici a agar-agar, přiveďte směs k varu a vařte asi 3 minuty. Poté přidejte dezert Sojade, pořádně zamíchejte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Směsi nalijte do formy, pokryjte piškotama a takto střídejte vrstvy směsi a piškot. Poslední vrstvu by měly tvořit piškoty. Formu přikryjte a nechte dortík odležet v lednici nejméně 4–5 hodin.

Kokosovo-banánové koláčky – 6 ks

Linecké těsto:

  • 125 g bílé mouky

  • 50 g celozrnné mouky

  • 150 g másla

  • 150 g jemného třtinového cukru

  • 100 g neloupaných jemně namletých mandlí

  • 3 žloutky

  • kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu

  • 1 čajová lžička skořice

  • špetka soli

Náplň:

  • 400 g banánového dezertu Sojade

  • 2 vejce

  • 3 banány nakrájené na kolečka

  • 3 čajové lžičky mletého kokosu

  • 2 čajové lžičky mleté skořice

  • 3 čajové lžičky třtinového cukru

Vychlazené, na menší kostky pokrájené máslo smícháme spolu se všemi ostatními ingrediencemi na linecké těsto a cca 5 min. zpracováváme v pevné těsto. Poté dáme alespoň na 3 hodiny vychladit do ledničky.

Předehřejte troubu na 180°C. Lehce vymastěte a vysypte kokosem koláčkové formičky. Vyndejte linecké těsto z lednice, rozdělte ho na 6 stejných dílů a dokud je chladné, vyválejte každý díl na placku. Plackami vyložte vymazané a kokosem vysypané formičky. Vyšlehejte spolu vejce, dezert Sojade, mletý kokos, skořici a cukr a výslednou směs nalijte do těstem vyložených formiček. Nakonec koláčky pokryjte banány nakrájenými na kolečka. Pečte v troubě, dokud okraje koláčku nezačnou zlátnout, 30–45 minut.

Zimní vrstvený salát pro 4 osoby

  • 200 g dezertu Sojade Nature

  • 2 zralá avokáda

  • 1 velká vařená červená řepa

  • 1 čajová lžička nasekané pažitky

  • 1 čajová lžička nasekané petrželky

  • 2 šalotky pokrájené nadrobno

  • 1 čajová lžička olivového oleje

  • 2 kávové lžičky balzamikového octa

  • hrstka naklíčených semínek vojtěšky (alfa-alfa)

  • 1 kávová lžička šťávy z citrónu

  • nerafinovaná sůl, pepř

Červenou řepu i avokádo nakrájejte na malé kostičky. Avokádo pokapejte citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. V míse smíchejte Sojade Nature, pažitku, petrželku, šalotku, olivový olej a balzamikový ocet. Osolte a opepřete podle chuti. Do skleniček nebo mističek umístěte na dno kostky avokáda, poté vrstvu Sojade s bylinkami, dále kostičky červené řepy a opět přelijte bylinkovým Sojade. Ozdobte několika výhonky alfa-alfa. Před servírováním nechte 15 minut uležet v chladu.

Sojade

Více informací o Sojade

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164
Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
PRO ZDRAVÍ A RADOST
Josef Verzich
Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)