Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Zadej e-mail pro zasílání novinek



  1. Úvod
  2. Zdravé potraviny
  3. Otruby pšeničné 200 g EVIT

Otruby pšeničné 200 g EVIT

Pšeničné otruby obsahují hodně proteinů, tuků, vitaminů a minerálů, ale lidé je příliš nevyužívají. Je to zejména proto, že jejich velkou část tvoří v... celý popis
Dostupnost
Skladem
12 Kč
10 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:225-044
Výrobce:Evit
Hlídat cenu / dostupnost
Popis produktu

Pšeničné otruby obsahují hodně proteinů, tuků, vitaminů a minerálů, ale lidé je příliš nevyužívají. Je to zejména proto, že jejich velkou část tvoří vláknina (43 %), jež se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli kterým otruby mají tvrdou dřevnatou konzistenci.

Otruby vykonávají ve střevě tři základní činnosti: zadržují vodu a zvětšují objem stolice, zrychlují pohyb stolice ve střevech, zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogeny, které se nacházejí ve střevech a zvyšují jejich vylučování stolicí. Pomáhají doplňovat vlákninu do stravy, která je složená převážně z rafinovaných potravin. Je však vhodnější konzumovat celozrnné výrobky, než doplňovat rafinované potraviny otrubami.

Otruby zabraňují zácpě: k dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně po dobu jednoho týdne.

Při vnějším použitím jako obklad a koupele

Použití při odtučňování: 3 lžíce denně před jídlem

Otruby napomáhají snižovat hladinu cholesterolu (ovesné otruby jsou v tomto směru mnohem účinnější) a riziko některých závažných onemocnění: divertikulitidy, karcinomu tlustého střeva, srdečních onemocnění a karcinomu prsu.

Otruby mohou nicméně narušit sliznici střev, protože obsahují tvrdý lignin. Z toho důvodu se nedoporučují konzumovat pacientům s kolitidou nebo dráždivým tračníkem.

Obsahují fytáty, které vytvářejí nerozpustné směsi železa, zinku a vápníku, čímž brání vstřebávání těchto minerálů ve střevech. Pokud se ale celozrnné obilniny konzumují vařené, naklíčené nebo vykynuté (chléb a jiné pečivo), k tomuto nežádoucímu účinku nedochází.

Nejvhodnější jsou ve svém přirozeném stavu, tj. jako součást celozrnné pšenice nebo jejích derivátů. Pokud jíte otruby samostatně, dbejte na to, abyste nepřekročili denní dávku 30 g, a dejte pozor, aby otruby pocházely z biologicky čistých zdrojů.

Země původu: Česká republika

Složení: pšeničné otruby bez čistírenského prachu

Nutriční hodnoty ve 100g: energie 904 kJ/216 kcal, bílkoviny 15,6g, sacharidy 64,5g (z toho cukry 0,41g), tuky 4,25g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,63g), vláknina 42,8g

Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164

Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
Zákaznická podpora Josef Verzich
Zákaznická podpora Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.