- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Mořské řasy a agar
- Mořské řasy Wakame 100 g MUSO
Mořské řasy Wakame 100 g MUSO
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Mořské řasy Wakame 100 g MUSOSkladem469 Kč408 Kč bez DPH
Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy, rostoucí v okolí ostrova Hokkaidó. Wakame je nepostradatelnou součástí japonské stravy, v japonské lidové medicíně se používá na čištění krve a posílení krevního oběhu. Miso polévku s Wakame používají již po celé generace japonské ženy pro rychlé zotavení po porodu.
Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou. Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel.
Wakame je velmi blízká řase Kombu, v některých receptech může Kombu nahradit. Stejně jako Kombu zabraňuje šedivění vlasů, mnohdy dokáže pomoci, aby prošedivělé vlasy ztmavly.
Složení: Mořské řasy Wakame (Undaria pinnatifida)
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 542 kJ / 132 kcal, Tuky: 0,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g, Sacharidy: 1,2 g z toho cukry: 0,0 g, Vláknina: 37,0 g, Bílkoviny: 12,0 g, Sůl: 19,5 g.
Návod k přípravě: Řasy namočte do studené vody po dobu 10-15 minut. Řasy Wakame zvětší svůj objem 10-15x. Slijeme a použijeme například do polévek nebo salátů. Pro změkčení řas je taky možné řasy ponořit nakrátko do vařící vody a poté osušit. Opečené wakame můžete rozdrobit a použít jako koření.
Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Mořské řasy
Země původu: Japonsko
Distributor/Balení: Česká republika
Country Life s.r.o.
Nenačovice 87
266 01 Beroun 1