- Úvod
- Zdravé potraviny
- Mořské řasy a agar
- Mořské řasy Iziki 50 g MUSO
Mořské řasy Iziki 50 g MUSO
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Mořské řasy Iziki 50 g MUSOSkladem279 Kč243 Kč bez DPH
Iziki byla v Japonsku vždycky používána pro podpoření krásy, lesku a plnosti vlasů. Iziki obsahuje 14krát více vápníku než kravské mléko. Je skvělým zdrojem železa, vitamínu A, niacinu a bílkovin.
Iziki se doporučuje i diabetikům. Iziki jsou provázkovité černé řasy rostoucí na ponořených skalách pacifického pobřeží Japonska. Pro svůj růst potřebují slunce, proto se obvykle nacházejí jen 1-2 m pod hladinou. Sklízejí se ručně a to na jaře. Na rozdíl od jiných řas jsou Iziki sušeny i teplým vzduchem.
Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou. Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel.
Země původu: Japonsko
Složení: Mořská řasa Hijiki (HIzikia fusiformis). Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1 288 kJ / 304 kcal, Tuky: 2,1 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g, Sacharidy: 65,0 g z toho cukry: 1,2 g, Vláknina: 47,0 g, Bílkoviny: 6,6 g, Sůl: 9,3 g
Návod k přípravě: Řasu namočte do vody na přibližně 20 minut, osušte a nakrájejte na kousky. Vařte asi 15 minut a přidejte do salátu, rýže nebo zeleninových pokrmů. Lze dochutit sójovou omáčkou.
Skladování: Skladujte v uzavřeném obalu.
Legislativní zařazení: Mořské řasy