- Úvod
- Zdravé potraviny
- Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO
Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIO
- Akce
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Mouka špaldová hladká 1 kg BIO PROBIOSkladem45 Kč39 Kč bez DPH
Excelentní a oblíbená hladká mouka, vhodná pro všechny druhy pečení, přípravu palačinek, vánoček, mazanců nebo k zahuštění polévek a omáček.
Mouky BIOHARMONIE jsou vyráběny v bio mlýně v malých šaržích tak, aby se k zákazníkovi mouka dostala vždy co nejčerstvější.
Špalda?
Špalda je druh rozpadavé pšenice, který byl kvůli vyšším výnosům jiných druhů téměř zapomenut. Vzhledem ke stále se většímu zájmu o kvalitní potrviny se však tato prastará odrůda pšenice nezastavitelně vrací do našich kuchyní. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Nejznámějším a základním výrobkem z pšenice špaldy je samozřejmě mouka, ale vyrábí se z ní například špaldová káva jako alternativa kávy, špaldové křupky, slané a sladké špaldové sušenky, špaldové krekry a špaldové tyčinky.
Špalda obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B. Jedním z nich je i vitamín B17. Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Celozrnnou mouku můžeme přidávat jako příměs do bílé mouky anebo jí bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení.
Obecné informace obilovin
Společným rysem všech obilovin je příznivý účinek na krevní oběh a nezpůsobení náhlého zvýšení hladiny glukózy v krvi. Proto jsou obiloviny vhodné i pro diabetiky. Obiloviny neobsahují cholesterol, obsahují jen nepatrné, a proto v podstatě optimální množství tuku. Neobsahují živočišné bílkoviny. Obilniny obsahují i velké množství vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Celozrnné obilniny uvolňují energii postupně a obsahují velké množství vitamínů, minerálních látek, vlákniny, sacharidů i bílkovin.
Zemědělská produkce: Česká republika.
Složení: Pšenice špalda, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny: Lepek.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: kJ 1511/kcal 356; tuky 1,2g; z toho nasycené mastné kyseliny ‹0,1g; sacharidy 73g; z toho cukry 0,7g; bílkoviny 12g; vláknina 3,5g; sůl ‹0,01g.
Použití: na pečení chleba, buchet, koláčů, cukroví, do knedlíčků, palačinek, vánoček, mazanců nebo k zahuštění polévek a omáček.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - mouky
PROBIO
PRO-BIO s r. o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Značka BIOHARMONIE zahrnuje základní suroviny jako luštěniny, mouky, těstoviny nebo olej. Společnost se snaží vrátit do českých kuchyň zapomenuté tradiční plodiny jako je pohanka nebo jáhly a špalda. PRO-BIO provozuje vlastní moderní mlýn s ohledem na ekologické zemědělství.