Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Zadej e-mail pro zasílání novinek



Kokosový 100% olej 1 l LAURETA

Kokosový olej lisovaný z dužniny zralých kokosů. Tento olej neutrální vůně a chutě, se dá použít na vaření, smažení a všude tam, kde je typická kokoso... celý popis
Dostupnost
Skladem
149 Kč
130 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:201-013
Země původu:Srí Lanka
Hlídat cenu / dostupnost
Popis produktu

Kokosový olej lisovaný z dužniny zralých kokosů. Tento olej neutrální vůně a chutě, se dá použít na vaření, smažení a všude tam, kde je typická kokosová chuť a vůně nežádoucí. Vhodné i k využití v kosmetice viz níže.

Kokosová chuť i vůně, byli šetrně odstraněny párou, proto si olej zachoval většinu obsažených látek.

Celý proces výroby touto metodou, trvá jen několik málo hodin, aby si olej zachoval svoji výbornou kvalitu a neztratil oproti lisovanému za studena nějak zvláště podstatnou část hodnot.

Do tohoto oleje nejsou přidávány žádné konzervační látky ani barviva.

Poznámka tuk nebo olej:
v tomto i některých jiných případech, se na obalu uvádí „ kokosový tuk ” , což však neznamená nic jiného než slovní hříčku některých výrobců a nebo jde o legislativní zařazení. V tomto a jistě i v některých dalších případech, se jedná o „ čistý kokosvý olej ”. Zřejmě jde o stav, který je v klasické pokojové teplotě tuhý a proto asi „ tuk ” . Pokud jsou však v letních období vyšší teploty, roztají a budou tekuté „ olej ” .

Výživové přednosti a použití

Potravina - tepelně stabilní, na vaření, pečení i smažení. Díky svému bodu tání 24-28 °C je ideální na výrobu zmrzlin. Pro kojící matky zvyšuje kvalitu mateřského mléka.

Farmacie - proti bakteriím a kvasinkám – hojení infekcí (vyrážka, kandidoza) Díky obsahu kyseliny kaprylové má prokázané antibakteriální vlastnosti na trávící soustavu – zejména střeva. Chrání je a je doporučován při léčbě bakteriálních infekcí /zejména Staphylococus aureus a Streptococcus/.

Kosmetika - péče o pokožku – zvláčňuje ji, lehce se vstřebává, nedráždí (ekzémy, lupenka, alergie) masáže celého těla, hydratuje a zabraňuje vysychání pokožky, regeneruje pokožku po opalování, chrání před mrazem, balzám na rty, balzám po holení, bělení zubů.

Vlasová kosmetika - před umytím jako balzám proti lupům, po umytí se používá jako balzám, který chrání lámání a roztřepené vlasové konečky.

Výroba krmných směsí pro zvířata - dlouhodobě zlepšuje kvalitu srsti zvířat. Ošetření kůže i zevně. Má prokázané antibakteriální vlastnosti pro trávící soustavu zvířat.

Kokosový olej chrání imunitní systém a je velmi ceněn pro svůj obsah kyseliny laurové, kaprylové, kaprinové nebo myristové.

Kyselina laurová je v těle přeměněna na monoglycerid monolaurin, který má schopnost rozkládat buněčnou stěnu bakterií i virů, zároveň reguluje střevní mikroflóru. Vzhledem k protiplísňovým, antivirovým a antibakteriálním schopnostem je účinný proti infekcím nebo kvasinkám.

Kokosový olej se v našem těle rozkládá na glukózu a dodává tak tělu energii postupně. Neusazuje se v těle, a proto se doporučuje lidem, kteří potřebují regulovat hladinu cukru v krvi, snižuje také zátěž nadledvinek a nezatěžuje štítnou žlázu. Jeho užívání je příznivé i při redukční dietě, pár lžiček dokáže navodit pocit nasycení na několik hodin a zamezí tak nárazovému přejídání, které způsobuje tzv. jo-jo efekt.

Užívání kokosového oleje má i jiné přednosti. Výborný je jako tělový olej pro suchou a citlivou pokožku. Má nádhernou jemnou vůni a snadno se vstřebává. Ošetřuje suchou kůži na loktech nebo patách, nehtová lůžka a účinný je i proti ekzémům a striím. Kojící ženy jej používají na popraskané bradavky. Velmi příjemný je jako masážní emulze. Díky vysokému obsahu vitaminů A, C a E působí jako antioxidant a zpomaluje stárnutí pokožky a napomáhá hojení ran a jizev. Kokosový olej můžete používat k obnově vlasové struktury a usnadňuje i rozčesávání.

Kokosový olej je výbornou ingrediencí do zdravé studené i teplé kuchyně. Má lahodnou chuť a je perfektní náhradou veškerých tuků na pečení, vaření nebo smažení. Neobsahuje žádný cholesterol a nepřepaluje se. Lidé, trpící alergií na mléko jej můžou používat jako náhradu másla. Kokosový olej je snadno stravitelný.

Kokosový olej je velmi odolný proti oxidaci. Při pokojové teplotě zůstává v pevném, ale měkkém stavu, tekutým se stane až po zahřátí.

Doporučené dávkován pro užíváníí: 1 lžička oleje ráno na lačno, případně jej můžete zařadit do svého jídelníčku.

Vyrobeno/Baleno: Česká republika. FABIO PRODUKT

Složení: 100 % kokosový olej

Výživové údaje ve 100 ml: energetická hodnota 3404kj/628 kal, tuky 92 g z toho nasycené mastné kyseliny 84 g, sacharidy 0 g z toho cukry 0 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g.

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164

Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
Zákaznická podpora Josef Verzich
Zákaznická podpora Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.