- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Fazole mungo 500 g BIO COUNTRY LIFE
Fazole mungo 500 g BIO COUNTRY LIFE
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Fazole mungo 500 g BIO COUNTRY LIFESkladem79 Kč69 Kč bez DPH
Fazole mungo je nejmenší fazole, v polévce nebo karí je krásně nasládlá. Naklíčené mungo je slaďonké jako mladý hrášek, je ozdobou každého salátu nebo pomazánky.
Používá se jako příloha k obilninovým jídlům, do nákypů a polévek. Její chuť nejlépe vynikne přidáním kari koření. Může se jíst i naklíčená.
Fazole mungo je bohatá na železo a vitamíny. Její boby mají olivově zelenou barvu. Pro svoji příjemnou chuť a lehkou stravitelnost si získávají stále větší popularitu.
Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.
Složení: Fazole mungo*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 1 146 kJ / 274 kcal, Tuky: 1,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g, Sacharidy: 42,0 g z toho cukry: 1,4 g, Vláknina: 17,0 g, Bílkoviny: 23,0 g, Sůl: 0,02 g.
Návod k přípravě: Fazole mungo namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.
Návod ke klíčení: Mungo namočte na 12 hodin do vody ve skleněné nádobě a uschovejte v lednici nejlépe přes noc. Ráno mungo sceďte, vraťte do nádoby a ponechejte v pokojové teplotě nyní již v suché nádobě bez vody. Proplachujte 2x denně pro zachování vláhy a čerstvosti. Dále zůstává mungo v suché nádobě, ale stále 3x denně proplachujte. Mungo by mělo začít klíčit do tří dnů, nejpozději však do pěti. Ideální klíčky dosahují délky maximálně 2 cm.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná
Zemědělská produkce: Čína
Distributor/Balení: Česká republika
Country Life s.r.o.
Nenačovice 87
266 01 Beroun 1