Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Zadej e-mail pro zasílání novinek



  1. Úvod
  2. Čaj a příslušenství
  3. Čaj Matcha 60 g (30x2 g) Bio Matcha Tea

Čaj Matcha 60 g (30x2 g) Bio Matcha Tea

Jemně mletý zelený porcovaný čaj Matcha

Výhodné balení kvalitního zeleného čaje matcha za dobrou cenu. Díky jednotlivě baleným porcím po 2g zůstává stále čerstvý, vhodný pro každodenní užití... celý popis
Dostupnost
Skladem
Běžná cena
339 Kč
277 Kč
241 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:074-030
Výrobce:Čajová květina
Popis produktu

Výhodné balení kvalitního zeleného čaje matcha za dobrou cenu. Díky jednotlivě baleným porcím po 2g zůstává stále čerstvý, vhodný pro každodenní užití doma, na cestách atd.

Čaj matcha obsahuje proteiny, kofein, vlákninu, vitamíny A-karoten, E, minerály jako jsou železo, vápník, draslík, zinek, katechiny, aminokyseliny.

Balení obsahuje: 30 sáčků po 2 g

Výrobce: Čajová květina

Složení: jemně mletý zelený čaj* Matcha. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: skladujte na suchém a chladném místě, nevystavujte přímému světlu.

Legislativní zařazení: zelený čaj.

Příprava čaje matcha: Do misky nasypte obsah sáčku a zalijte vodou o teplotě cca 70 °C a vyšlehejte dokud se Matcha nerozpustí. Čaj matcha obsahuje všechny účinné látky a plný aromatický celek čajového listu.

Průměrná spotřeba čaje se pohybuje od 1 - 2 šálků denně, což odpovídá 10 - 20 šálkům klasického zeleného čaje.

Matcha (japonsky 抹茶mačča, také mletý čaj) je japonský mletý čaj zpravidla vytvořený ze speciálního zeleného čaje. Čaje patří mezi nejstarší odrůdy zastiňovaných japonských zelených čajů, které se tradičně, více než 800 let, používají při zenových buddhistických ceremoniích. Matcha – rozemletá na žulových mlecích kamenech na jemný žlutozelený prášek – se našlehá s vodou, aby vznikl jedinečný, krásný nápoj s bohatou chutí a vůní.

Dnes se matcha používá také jako surovina do výrobků s příchutí zeleného čaje, včetně zmrzliny, italské zmrzliny (gelato), nealkoholických ovocných nápojů, latté a čokolád. Jelikož matcha je čistý, přírodní, jemně mletý prášek, jeho použití jako ingredience je téměř neomezené.

Podle japonské literatury ze 3. století n. l. se zelený čaj zpočátku používal jako elixír k léčbě otoků, horečky a dalších symptomů. Má se za to, že semínka zeleného čaje přivezl do Číny japonský vyslanec během vlády dynastie Tang a následně jej používala šlechta a buddhističtí duchovní jako léčivé tonikum. V r. 1191 japonský zenový buddhistický mnich Eisai přinesl z Číny nový způsob pití zeleného čaje. Nasypal rozemletý čajový prášek do horké vody a rozmíchal jej – jako se to dnes dělá s matchou – a pak jej popíjel spíše jako nápoj, nikoliv jako lék. Popíjení čaje se v Japonsku později rozšířilo z šlechtických kruhů mezi samuraje. Samurajové, vázáni přísahou k ochraně svých pánů, nakonec vytvořili rituál zeleného čaje, který měl vnést klid a harmonii do jejich často bouřlivého života.

Tři elementy odlišují matchu od běžných práškových zelených čajů:

1. Chuť: Matcha je sladká a jemná, s pouhým náznakem svíravosti. Sladkost je způsobena přirozeně se vyskytujícími L-theaninovými aminokyselinami a rostlinnou vlákninou. Na druhou stranu běžný práškový zelený čaj obvykle postrádá aktivní aminokyseliny, což vede k poměrně nevýrazné a hrubší chuti.

2. Barva: Matcha je smaragdově zelená, zatímco práškový zelený čaj je často žluto-hnědý. Je to proto, že kvalitní matcha se mele na jemný prášek na pomalu se otáčejících žulových mlecích kamenech. Tření je minimální a čajové listy se během tohoto procesu „nepálí“, takže si mohou zachovat chlorofyl. Oproti tomu běžný práškový zelený čaj se často mele na prášek pomocí tlaku vzduchu. Tření způsobené tímto procesem listy „rozvaří“, takže získávají žluto-hnědou barvu.

3. Nutriční profil: Díky vysoké koncentraci L-theaninových aminokyselin dodává matcha většině uživatelů jemnou energetickou „vzpruhu“ trvající 3 až 6 hodin. U práškových zelených čajů je však aminokyselin poměrně méně a nemají stejné vlastnosti.

Antioxidanty v zeleném čaji matcha

Čaje mleté na žulových kamenech obsahují nejvyšší koncentraci antioxidantů v porovnání se všemi doposud známými přírodními druhy ovoce a zeleniny. Test kapacity odbourávání volných radikálů (ORAC)1 je vědecky řízený soubor experimentů vyvinutých ministerstvem zemědělství USA (USDA) a Tufts University k posouzení antioxidačních vlastností potravin a nápojů. Výsledek testů ORAC pomáhá standardizovat, kvantifikovat a objektivně srovnávat antioxidační vlastnosti různých potravin a nápojů. Výsledky posledních testů ORAC ukázaly, že jeden gram tradičního zeleného čaje matcha obsahuje 1384 jednotek ORAC. Při srovnání s ovocem a zeleninou, které jsou bohaté na antioxidanty, ale také při porovnání s hlavními superpotravinami tradiční zelený čaj matcha jasně vyniká nad všemi ostatními.

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164

Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
Zákaznická podpora Josef Verzich
Zákaznická podpora Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.