- Úvod
- Bio a alternativní potraviny
- Ochucovadla a sladidla
- Koření, kůra, houby a vanilka
- Bio skořice mletá Cassia 1 kg BioNebio
Bio skořice mletá Cassia 1 kg BioNebio
- Zlevněné zboží
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Bio skořice mletá Cassia 1 kg BioNebioProšlá minimální trvanlivost249 Kč217 Kč bez DPH
Tato skořice Cassia pochází z Indonésie, má jemně nasládlou chuť a je drsnější skořicí než skořice Ceylon. Hodí se především do sladkých pokrmů.
Skořice Cassia se použává podobně jako cejlonská, na kaše, do závinů, sušenek a dalších sladkostí a desertů. Skořice se využívá ve farmaceutickém průmyslu, v léčitelství, v kosmetice, při výrobě likérů a parfémů.
S jakým dalším kořením se skořice kombinuje?
Dobře se kombinuje s kardamomem, hřebíčkem, semeny koriandru, šabrejem kmínovitým (římský kmín), zázvorem, muškátovým oříškem a muškátovým květem, tamarindem a kurkumou.
Je skořice zdravým kořením a co obávaný kumarin?
Kumarin je chemická sloučenina obsažená v rostlinách, má sladkou vůni. Potlačuje chuť a pro hlodavce je přímo smrtelným nebezpečím. V rostlinách má za úkol odpuzovat hmyz a zvířata. U lidí může poškozovat játra.
Jeho obsah v potravinách je regulován českou vyhláškou 447/2004 Sb.
- Kumarin nápoje 2 mg.kg-1
- karamelové cukrovinky 10 mg.kg-1
- alkoholické nápoje 10 mg.kg-1
- žvýkačka 50 mg.kg-1
- ostatní potraviny 2 mg.kg-1
Pro srovnání:
- 6 gr skořice Cassia = 24mg kumarinu
- 6 gr skořice Cejlon = 0,03mg kumarinu
Denní příjem je stanoven na 2,5 mg na 1kg tělesné hmotnosti, například v Německu jsou na kumarin o trochu přísnější normy než u nás.
Složení: Skořice mletá Cassia*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Neobsahuje žádné alergeny
Návod k použití: K ochucení dezertů.
Skladování: skladujte pečlivě uzavřené v suchu bez přímého slunečního záření
Země původu: Indonésie
Balení: Česká republika
bio nebio s.r.o.
Průmyslová zóna 103
267 51 Bavoryně