- Úvod
- Potraviny, alternativy, BIO
- Směs MIX BREAD na chléb a pizzu 1 kg BEZGLUTEN
Směs MIX BREAD na chléb a pizzu 1 kg BEZGLUTEN
- Novinka
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Směs MIX BREAD na chléb a pizzu 1 kg BEZGLUTENSkladem136 Kč124 Kč bez DPH
Bezlepková směs na pečení chleba a pizzy Bread Mix je vynikající produkt, skládá se z celozrnné ovesné mouky, kukuřičného škrobu a rýžové mouky. Díky vhodně zvoleným poměrům si chlebová směs zachovává vlastnosti charakteristické pro pšeničnou mouku, včetně její plasticity a je vhodná dokonce pro vegany.
Tato jedinečná receptura bez konzervantů a zvýrazňovačů vám umožní naplno si vychutnat chuť křupavého chleba a zároveň pečovat o své zdraví. Bezlepková směs na chléb Bezgluten je vhodná i na pizzy, které se skvěle hodí na příležitostné večírky i na návštěvu přátel či rodiny. Jedno balení vystačí na upečení dvou bochníků chleba nebo čtyř velkých pizz. Také se velmi snadno používá. Na přípravu těsta na pečení stačí přidat špetku soli, trochu olivového oleje, droždí, lžičku cukru a vlažnou vodu. Je třeba respektovat následující proporce:
- Na 100 gramů směsi se použije 100 ml vody
- na 500 gramů směsi je cca 15 gramů čerstvého droždí
- Na 500 gramů směsi připadá asi 7 gramů sušeného droždí
Míry uvedené pro směs bezlepkového chleba jsou orientační.
Směs na bezlepkový chléb a pizzu má dobře vyvážené složení pro usnadnění přípravy a zkrácení času stráveného v kuchyni. Pečení domácího chleba je nyní ještě jednodušší a naše hotová chlebová směs je zodpovědná za jemnou chuť a správnou texturu.
Bez lepku, bez laktózy, bez vajec, bez GMO, bez mléka, bez arašídů, bez droždí a histaminu, bez měkkýšů a korýšů.
Složení: kukuřičný škrob, bezlepková celozrnná ovesná mouka 6%, rýžová mouka, zahušťovadla: xantanová guma, hydroxypropylmethylcelulóza; Vláknina psyllium.
Výživové hodnoty na 100 g: Energetická hodnota: 1 488 kJ / 351 kcal, Tuk: 0,9 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g, Sacharidy: 82 g včetně cukrů: <1,0 g, Vláknina: 3,5 g, Protein: 1,9 g, Sůl: 0,058 g.
Návod k přípravě: Určeno pro tepelnou přípravu viz recepty níže
Skladování: Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.
Vyrobeno v Polsku: BEZGLUTEN Sp z o.o., Posądza 128, 32-104 , PL - Koniusza, k.Krakowa
RECEPTY:
Chléb
- 500 g Bread Mix BEZLEPKU
- 1 a 1/3 lžičky soli (10 g)
- 1 polévková lžíce cukru (15 g)
- 500 ml vlažné vody
- 15 g čerstvého droždí nebo 7 g sušeného droždí
- 3 lžíce oleje + na potírání
Směs, sůl, cukr nalijte do mísy a promíchejte. Rukou nebo mixérem uhněteme těsto na hladkou hmotu, postupně přidáváme vodu s rozpuštěným čerstvým droždím, nakonec přidáme olej. Při použití sušeného droždí přidejte přímo do směsi. Těsto vložíme do olejem vymazané formy (28 x 9 cm), povrch zarovnáme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě na cca 45 minut zdvojnásobit svůj objem. Předehřejte troubu na 200 °C s hrncem s vodou na dně. Těsto jemně potřeme olejem, vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut (bez horkého vzduchu). Po upečení chléb vyjmeme z formy, necháme vychladnout a přikryjeme.
Chleba z pekárny - pečte na programu cca 3,5 h
Pizza
- 250 g Bread Mix BEZLEPKU
- ¾ lžičky soli (5 g)
- ½ lžíce cukru (7 g)
- 200 ml vlažné vody
- 10 g čerstvého droždí nebo 5 g sušeného droždí
- 2 lžíce oleje
Směs, sůl, cukr nalijte do mísy a promíchejte. Rukou nebo mixérem uhněteme těsto na hladkou hmotu, postupně přidáváme vodu s rozpuštěným čerstvým droždím, nakonec přidáme olej. Při použití sušeného droždí přidejte přímo do směsi. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut zdvojnásobit svůj objem. Těsto rozválejte nebo namazanýma rukama vytvarujte tenký koláč, naaranžujte oblíbené přísady a pečte asi 30 minut při 200 °C (bez horkého vzduchu).