Logo
V případě dotazů zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Zadej e-mail pro zasílání novinek

Veganská Maya - alternativa bez vajec a bez sóji

Agar prášek 60 g BIO RAPUNZEL

Agar je přírodní želírovací látka rostlinného původu vyráběná z mořských řas a používá se do krémů, polev, aspiků, ovocných želé, džemů a na zdobení d... celý popis
Dostupnost
Skladem
163 Kč
142 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:208-032
Hlídat cenu / dostupnost
Popis produktu

Agar je přírodní želírovací látka rostlinného původu vyráběná z mořských řas a používá se do krémů, polev, aspiků, ovocných želé, džemů a na zdobení dortů.

Použití:
Mořská řasa Agar je velmi oblíbená v japonské a čínské kuchyni. Jedná se o vegetariánskou alternativu želatiny, kterou dokáže skvěle zastoupit. Má neutrální chuť a vůní, což zvláště oceníte při přípravě marmelád, pudinků, želé či domácích rostlinných mlék a krémů. Agar lze rozpouštět ve vodě, ovocných šťávách i zeleninových vývarech (např. při výrobě aspiků).  1 čajová lžička (2 g) odpovídá asi 5 listům želatiny

Vyzkoušejte agar také jako přírodní ztužovač šlehačky.

Tipy:

  • Agar má silnější želírovací schopnost než klasická želatina, proto stačí použít menší množství.

  • Tuhost agaru si ověříte tak, že při vaření kápnete trochu tekutiny na talířek a dáte do lednice. Agar by měl ztuhnout během chvilky. Pokud je řídký, dosypte prášek a dál vařte. Pokud je moc tuhý, přidejte trochu tekutiny.

  • Agar můžete vařit v jakékoliv tekutině – ovocné šťávě, džusu, rostlinném i kravském mléce, na slano ve vývaru...

  • Dá se bez problému dochucovat kyselými surovinami jako je citron nebo ocet, ale vyvarujte se kombinaci s vinným octem – agar špatně houstne.


Složení: Agar z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Alergeny: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.

Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 775 kJ / 191 kcal, Tuky: 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g, Sacharidy: 10 g z toho cukry: 0,5 g, Vláknina 70 g, Bílkoviny: 2 g, Sůl 3,13 g.

Návod k přípravě: 7 g agar prášku na 1 l tekutiny. Nutné uvést do varu. Pevné konzistence dosáhnete již při pokojové teplotě.

Skladování: Na chladném a suchém místě. Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.

Legislativní zařazení: Přírodní polysacharid z mořské řasy

Organické produkty značky Rapunzel
jsou certifikovány kontrolním orgánem DE-ÖKO-006.
Zemědělství EU / mimo EU 

Výrobce: Německo
Rapunzel Naturkost GmbH,
Rapunzelstr. 1, 
DE-87764 Legau

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164
Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
PRO ZDRAVÍ A RADOST
Josef Verzich
Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)