Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

VERZICH JOSEF - Pro zdraví a radost - idatabaze.czČaj a káva - idatabaze.cz
IN TIME

KONTAKTY

Poradíme Vám každý den
od 8:00 do 20:00 hodin
napište nám
email: info@prozdraviaradost.cz
tel: 777 137 206

ZAJÍMAVOSTI A TIPY

arr3INECTO - péče o tělo a vlasyÚžasné přírodní přípravky z kokosového a arganového oleje, které šetrně pečují o Vaše tělo a... arr3JARDIN - vyjímečně dobrá kávaKáva prodávána pod značkou Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější kávové suroviny dovezené z těch...











» Zásadotvornost a kyselotvornos

Potraviny a jejich zásadotvornost a kyselotvornost

Pokud by jste rádi jedli zdravě a zatím jste netušili jak na to a nevěděli jste, že potraviny v závisloti na zásadotvornost a ksyelotvornost podstatně ovlivňují naše zdraví, proto jsme pro Vás sepsali stručně pár rad, zásad a přehled potravin dle jejich zásadotvornosti a kyselotvornosti v podobě tabulky.

  • Pro správnou funkci těla je zapotřebí mírné zásaditosti, aby se tělo mohlo zbavovat co nejlépe veškerých odpadních látek. Také to posílí naši psychiku a duševní harmonii.
  • Naopak při dlouhodobém překyselení organismu se funkce těla zhoršují, což vede až k nemocem.
  • Při překyselení organismu mohou nastat tyto problémy, jako jsou např. vysoký krevní cukr, vysoký krevní tlak, náchylnost k alergiím, deprese, podráždění, nespavost, sklon k zánětům, snížená výkonnost, únava, problémy s koncentrací, cévní onemocnění, snížená imunita, osteoporóza a mnohá další.
  • Proto při a po léčení těchto nemocí je velmi důležité znovu začít tělo uzdravovat zásadotvornými potravinami viz tabulka níže.
  • Obecně platí, že jíst zdravě, znamená jíst z 80% zásadotvorné a pouze z 20% kyselotvorné potraviny, kdy ranní moč má pH 6,5 - 7,5.
  • Na rovnováhu faktorů, jako je kyselost a zásaditost v našem těle nemají vliv pouze potraviny, nýbrž náš celkový stav, kterými jsou psychika, stres, strach, žárlivost, hněv, špatná skladba jídel, málo pohybu.
  • Proto naopak při konzumaci potravin správné hodnoty pH, kdy máme dostatečný pohyb na čerstvém vzduchu, odpočinku, duševní pohody není na překyselení organismu šance.
  • K překyselení organismu také vede přejídání, konzumace ve večerních hodinách, nesnášenlivost na různé potraviny z hlediska alergií, konzumace jídla ve spěchu, stresu či jiném emočním stavu také vede k neúplnému strávení potravin a tudíž přispívá k okyselení. Dlouhodobá nespokojenost, zloba i negativní myšlení.
  • Závěrem je tedy zřejmé, že nejčastěji konzumované potraviny a jejich příprava, spolu se všemi negativními duševními stavy jsou těmi nejhoršími faktory jak mít nesprávnou hodnotu pH v těle.
  • Tabulka s přehledem potravin k nahlédnutí níže.