Logo
Máte-li otázky? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500 Kč a máte dopravu ZDARMA
Blog
Káva od A do Z Káva od A do Z
Pokud patříte k příznivcům pití kávy, tak jako miliony lidí na světě, najdete v tomto článku přehled o kávě od A do Z a dozvíte se spoustu zajímavostí... číst celé
Ústní hygiena, to je každodenní péče, jak na to? Ústní hygiena, to je každodenní péče, jak na to?
Čistíme si zuby už od dětství, ale děláme to všichni správně a používáme k čištění zubů vhodné pomocníky? Možná budete překvapeni. číst celé
Zobrazit všechny články
Zadej e-mail pro zasílání novinek



  1. Úvod
  2. O potravinách
  3. Zásadotvornost a kyselotvornos

Potraviny a jejich zásadotvornost a kyselotvornost


Pokud by jste rádi jedli zdravě a zatím jste netušili jak na to a nevěděli jste, že potraviny v závisloti na zásadotvornost a ksyelotvornost podstatně ovlivňují naše zdraví, proto jsme pro Vás sepsali stručně pár rad, zásad a přehled potravin dle jejich zásadotvornosti a kyselotvornosti v podobě tabulky.

  • Pro správnou funkci těla je zapotřebí mírné zásaditosti, aby se tělo mohlo zbavovat co nejlépe veškerých odpadních látek. Také to posílí naši psychiku a duševní harmonii.

  • Naopak při dlouhodobém překyselení organismu se funkce těla zhoršují, což vede až k nemocem.

  • Při překyselení organismu mohou nastat tyto problémy, jako jsou např. vysoký krevní cukr, vysoký krevní tlak, náchylnost k alergiím, deprese, podráždění, nespavost, sklon k zánětům, snížená výkonnost, únava, problémy s koncentrací, cévní onemocnění, snížená imunita, osteoporóza a mnohá další.

  • Proto při a po léčení těchto nemocí je velmi důležité znovu začít tělo uzdravovat zásadotvornými potravinami viz tabulka níže.

  • Obecně platí, že jíst zdravě, znamená jíst z 80% zásadotvorné a pouze z 20% kyselotvorné potraviny, kdy ranní moč má pH 6,5 - 7,5.

  • Na rovnováhu faktorů, jako je kyselost a zásaditost v našem těle nemají vliv pouze potraviny, nýbrž náš celkový stav, kterými jsou psychika, stres, strach, žárlivost, hněv, špatná skladba jídel, málo pohybu.

  • Proto naopak při konzumaci potravin správné hodnoty pH, kdy máme dostatečný pohyb na čerstvém vzduchu, odpočinku, duševní pohody není na překyselení organismu šance.

  • K překyselení organismu také vede přejídání, konzumace ve večerních hodinách, nesnášenlivost na různé potraviny z hlediska alergií, konzumace jídla ve spěchu, stresu či jiném emočním stavu také vede k neúplnému strávení potravin a tudíž přispívá k okyselení. Dlouhodobá nespokojenost, zloba i negativní myšlení.

  • Závěrem je tedy zřejmé, že nejčastěji konzumované potraviny a jejich příprava, spolu se všemi negativními duševními stavy jsou těmi nejhoršími faktory jak mít nesprávnou hodnotu pH v těle.

  • Tabulka s přehledem potravin pro zvětšení níže.
Tabukla

Přední značky e-shopu

Kde nás najdete

Revoluční 164

Stráž pod Ralskem, 471 27

Kontakty
Zákaznická podpora Josef Verzich
Zákaznická podpora Josef Verzich
(Po-Pá, 8-17 hod.)
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
 
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.