- Úvod
- Bio a alternativní potraviny
- Vlašské ořechy - jádra
Vlašské ořechy - jádra
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Vlašské ořechy - jádraNení skladem, dostupnost u dodavatele září říjen399 Kč347 Kč bez DPH
Vlašská jádra jsou sladké chuti s jemně hořkým závěrem. Pomocí vlašských ořechů připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu.
Pražené jádra jsou výborné do salátů, do jogurtů a kaší, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.
Namáčení: alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné. Použijte vlašské ořechy na krémy, smoothie a ořechový nápoj.
Pražení: opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé. Pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C. Používejte na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdl.
Upozornění: Žluklé ořechy mají hořkou pachuť a ztrácejí přirozené vlastnosti, dokonce mohou organismu uškodit. Kupujte pouze kvalitní a na pohled pěkná světle hnědá jádra.
Složení: Loupaná jádra vlašských ořechů
Alergeny: Vlašská jádra. Může ojediněle obsahovat úlomky skořápek.
Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota: 2 699 kJ / 645 kcal; tuky: 62 g; nasycené mastné kyseliny: 7,3 g; sacharidy: 11 g; cukry: 2,1 g; vláknina: 6,5 g, bílkoviny: 15 g; sůl: 0,2 g.
Návod k přípravě: K přímé spotřebě.
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Legislativní zařazení: suché skořápkové plody – vlašská jádra
Země původu: Ukrajina
Vyrobeno/Baleno: Česká republika
VEGA PROVITA s.r.o.
tř. T.G.Masaryka 1131
73801 Frýdek-Místek