S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

VERZICH JOSEF - Pro zdraví a radost - idatabaze.czČaj a káva - idatabaze.cz
IN TIME

KONTAKTY

Poradíme Vám denně
od 8:00 do 20:00 hodin
777 137 206

ZAJÍMAVOSTI A TIPY

arr3INECTO - péče o tělo a vlasyÚžasné přírodní přípravky z kokosového a arganového oleje, které pečují o vaše vlasy a těloPrvním... arr3Káva JardinO kávě Jardin   Káva prodávána pod značkou Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější kávové suroviny... arr3Pravda o meduVěděli jste, že med v kombinaci se skořicí má velmi pozitivní účinky?   Směs medu a skořice dokáže... arr3Vůně a kosmetika Durance     Firma Durance se zrodila v Provance a je na první pohled zřejmé, že je věrná Provance ve...

» Zavařenina s whisky
Pomerančová zavařenina s whisky

Vynikající chuť čerstvých pomerančů s pravou skotskou whisky. To je kombinace, která dává této zavařenině charakteristickou chuť, kterou ocení i opravdový gurmáni. Chutná, osvěžující zavařenina s kousky kůry sevilských pomerančů, vhodná pro každodení širroké použití.

Nejčastěji si marmeládu mažeme na pečivo, palačinky, lívance, můžeme ji přimíchat do snídaní, jogurtů, při pečení i vaření, prakticky bez omezení a všude tam, kde chceme osvěžující pomerančovou chuť.

Tip: Pokud máte rádi perník, tak je pomerančová marmeláda dobrou volbou jak perník vylepšit. Marmeládou můžeme perník namazat na povrchu nebo jej rozříznout a marmeládou naplnit střed perníku.

Snadný a rychlý recept na odlehčený perník po kterém nebudete mít výčitky, že jste snědli celý plech:

Suroviny: 170 g žitné mouky, 150 g pšeničné hladké mouky, 170 g třtinového cukru, 1 vejce, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce medu, 125 ml oleje - cca polovinu skleničky, lžička jedlé sody, 0,5 prášku do perníku, vanilkový cukr, ¼ litru teplého mléka. Důležitou přísadou je pomerančová marmeláda s whisky. Můžete samozřejmě použít jakoukoli zavařeninu dle chuti. Výběr zde

Postup: Pekáček si předem vyložte pečícím papírem. Všechny ingredience smíchejte. ½ polovinu těsta nalijte do pekáčku, potřete marmeládou a nalijeme zbytek těsta. Pečte na 180°C asi 35 minut. Tento perník vydrží dlouho vláčný...tedy pokud vydrží být nesněden... Pokud chcete perník na celý plech udělejte jej z dvojité dávky. Pečte na plechu s vyšším okrajem. Dobrou chuť

O Mackays

Tento rodinný obchod se nachází v Carnoustie, na ideálním místě, obklopen ovocnými poli „The Berry Fields of Scotland.“ K výrobě zavařenin se používá výhradně skotské ovoce, které zraje ve volné přírodě, čímž si zachovává svou skvělou chuť i vůni a je považováno za nejlepší pro domácí konzumaci a zavařování.

Od roku 1938 se pro výrobu džemů a zavařenin začala používat metoda „ otevřených pánví“. Čerstvé ovoce se pozvolna vaří na měděných pánvích v páře, bez pokliček. Konečný produkt si tak zachovává svou nezaměnitelnou chuť i vůni a je stejně tak chutný, jako zavařeniny domácí.

Džemy a zavařeniny Mackays jsou vyhledávány pro svou kvalitu. Zahrnují množství tradičních ovocných variací, ale také množství chutných a žádaných netradičních produktů.

Složení: Cukr, sevillské pomeranče, whisky (3%), pomerančová šťáva (z koncentrátu), citrónová šťáva (z koncentrátu), želatinační činidlo: ovocný pektin, regulátor kyselosti: kyselina citrónová.Obsah ovoce 25g na 100g. Obsah cukru 65g na 100g.

Koupit zavařeninu s whisky