Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Poradíme Vám každý den
od 8:00 do 20:00 hodin
napište nám
email: info@prozdraviaradost.cz
tel: 777 137 206

ZAJÍMAVOSTI A TIPY

arr3INECTO - péče o tělo a vlasyÚžasné přírodní přípravky z kokosového a arganového oleje, které šetrně pečují o Vaše tělo a... arr3JARDIN - vyjímečně dobrá kávaKáva prodávána pod značkou Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější kávové suroviny dovezené z těch...





 

 





O potravinách » Odpolední svačina
Odpolední svačina

Tak jako dopolední svačina je důležitá odpolední. Buďme vždy připraveni si ji připravit a pokud jsme v zaměstnání i v odpoledních hodinách, nezapomeňme si zdravou svačinu připravit s sebou. Pokud odpolední svačinu vynecháme, budeme mít o to větší hlad večer a to je špatně. Také se nám tím nabourá pravidelnost a pokud je tělo zvyklé na pravidelný přísun potravin, může po čase, kdy by měl dostat další příděl začít ukládat, což není vhodné zejména pro štíhlou linii. Vhodné potraviny k odpolední svačině je například celozrnné pečivo, kefír, řecký jogurt, šunka, zelenina...

Celozrnné pečivo

Pečivo z celozrnné mouky je nutričně hodnotnější díky mletí celých zrn i se slupkou. Všechny hodnotné látky tak zůstávají v mouce. Časté chyby v názvech. Kupujme pečivo z nápisem celozrnné nebo žitné, které má více vlákniny, vitamínů i minerálů. Názvy jako jsou vícezrnné, cereální a tmavé pečivo nejsou pečivem celozrnným.

Kozí a ovčí výrobky

Zdravější alternativou kravského mléka jsou výrobky z kozího a ovčího mléka. Například tuk ovčího mléka obsahuje středně dlouhé mastné kyseliny, které jsou snáze stravitelné, snižují hladinu cholesterolu, rozpouštějí cévní usazeniny a jsou vhodné i pro kojence. Pro odpolední svačinku je vhodný zejména kefír nebo řecký jogurt. Kozí a ovčí produkty jednotlivě

Raw svačinky

Zdravou a chutnou svačinkou mohou být také Raw krekry různých druhů. Raw obecně znamená nevařené, syrové, tzv. živá strava. Teplota přípravy Raw pokrmů by neměla nikdy překročit 42 °C, kdy se nezničí hodnotné látky. Základem Raw svačinek jsou různá semínka, ořechy, ovoce, kakaové boby, koření... Raw svačinka