Kolumbie Excelso
- Popis produktu
- Komentáře 0
- Kolumbie ExcelsoSkladem77 Kč67 Kč bez DPH
Vulkanická půda v kolumbijském pohoří dává místní kávě výtečnou chuť. Tato arabika má lehce ořechový nádech, elegantní aroma smíšené s příjemnou kyselostí. Odeznívá harmonicky a čistě. V chuti lze nalézt kakaové boby s oříškovou a ovocnou notou. Acidita živá, tělo bohaté.
Káva Excelso má menší zrno než káva Supremo. Pochází z departamentu Antioquia. Jedná se o hornatou oblast, kde se káva pěstuje ve výšce 1500-2000 m.
Příprava zalévané kávy - turek: Na 1 porci použijte nejméně 2 zarovnané kávové lžičky (cca 7g) mleté kávy. Kávu zalévejte horkou vodou o teplotě 93-94°C. Uchovejte v chladu a suchu, bez přístupu vzduchu.
Příprava Espresso: Jde o rychlý způsob přípravy, přičemž se z kávy vyluhuje nejvíce chuťových a aromatických látek. Výsledkem je jedinečný, silný a výrazný nápoj s velice individuální chutí v závislosti nejen na druhu, ale i na stupni pražení kávy. Celý návod.
Příprava v kovičce moka - velmi oblíbená: Káva připravená v moka konvičce je výborná a asi nejlépe nahradí chuť espressa. Používá se jemně mletá káva tedy o něco hrubší než polohrubá mouka. Návod na přípravu u produktu Mokakávovar.
Příprava ve french pressu: Příprava kávy ve french pressu patří mezi nejjednodušší. Návod na přípravu u produktu French press.
Pokud rádi objevujete a zkoušíte nové způsoby přípravy kávy → video návody.
Skladování: Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě.