Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

VERZICH JOSEF - Pro zdraví a radost - idatabaze.czČaj a káva - idatabaze.cz
IN TIME

KONTAKTY

Poradíme Vám každý den
od 8:00 do 20:00 hodin
tel: 777 137 206
e-mail: info@prozdraviaradost.cz

ZAJÍMAVOSTI A TIPY

arr3INECTO - péče o tělo a vlasyÚžasné přírodní přípravky z kokosového a arganového oleje, které šetrně pečují o Vaše tělo a... arr3JARDIN - vyjímečně dobrá kávaKáva prodávána pod značkou Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější kávové suroviny dovezené z těch...






VEGANSKÝ KOKOSOVÝ KOLÁČ
 

Recept na bezvadný, extra sladký, veganský koláč pro milovníky kokosu. Poslední dobou spousty z nás přechází na rostlinnou stravu a nejsou to jen vegani. Většině z nás, kteří se nějakou dobu rostlinné stravě věnujeme, již vajíčka nebo běžné mléko vůbec při pečení nescházejí. Vy, kteří teprve s rostlinnou stravou začínáte, určitě se časem také bez živočišných přísad obejdete.

Co budete potřebovat?

Korpus
3 hrnky veganských sušenek
5 lžic kokosového oleje 
4 lžíce cukru 
2 lžíce kakaa 
4 lžíce mandlového mléka 
(Nejlépe domácího)

Kokosový krém 
400 ml kokosového mléka
kokosový puding (dělám ho z cca 400 ml rostlinného mléka, aby byl hustší)
1/2 hrnku mandlového mléka 
lžička agaru 
1 a 1/2 hrnku cukru 
2,5 hrnku strouhaného kokosu 

Na ozdobu 
Ovocný džem dle chuti 
Nasekané mandle



Sušenky nasekáme v mixéru na jemnou drť, kterou v misce smícháme s kakaem a cukrem. Do směsi přidáme kokosový olej a mandlové mléko. Pokud možno použijte domácí, které je mnohem mandlovější než to kupované s méně procenty mandlí. Drobečky necháme nasáknout a poté vypracujeme polosuché těsto, které vysypeme do formy a vymačkáme po celém jejím obvodu. (Doporučujeme dno vyložit pečícím papírem, korpus se může totiž na několika místech lehce přichytil.) 


Korpus dáme péct na 10 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů. Mezitím si připravíme kokosový krém. Kokosový puding uvaříme s 400 ml mléka (na puding jsem použila obyčejné sojové z prášku) a necháme ho vychladnout. V jiném kastrůlku necháme rozehřát zbylé mandlové mléko s cukrem a agarem, přivedeme k varu a poté udržujeme na mírném plameni asi 10 minut. Do vychladlého pudingu nalijeme kokosové mléko, směs s agarem a vyšleháme ručním šlehačem v jemný krém. Na závěr do krému přidáme strouhaný kokos a vylijeme do formy. Korpus s krémem necháme nejlépe do druhého dne ztuhnout v ledničce.

Koláč chutná nejlépe s ovocným džemem, milovníci tyčinek bounty si ho ale vychutnají i samotný.

Dobrou chuť!

Recept od Markéty Bártové

Markéta Bártová