S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

VERZICH JOSEF - Pro zdraví a radost - idatabaze.czČaj a káva - idatabaze.cz
IN TIME

KONTAKTY

Poradíme Vám denně
od 8:00 do 20:00 hodin
777 137 206

ZAJÍMAVOSTI A TIPY

arr3INECTO - péče o tělo a vlasyÚžasné přírodní přípravky z kokosového a arganového oleje, které pečují o vaše vlasy a těloPrvním... arr3Káva JardinO kávě Jardin   Káva prodávána pod značkou Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější kávové suroviny... arr3Pravda o meduVěděli jste, že med v kombinaci se skořicí má velmi pozitivní účinky?   Směs medu a skořice dokáže... arr3Vůně a kosmetika Durance     Firma Durance se zrodila v Provance a je na první pohled zřejmé, že je věrná Provance ve...

» Japonská firma Muso
Muso

Japonská firma MUSO byla založena před 30 lety. Její zakladatel, Shuzo Okada, byl předtím 20 let ředitelem Makrobiotické asociace v Osace. MUSO se zaměřuje na výrobu a prodej tradičních japonských produktů jako je tradiční japonská sójová omáčka shoyu, tamari, miso či mořské řasy. V roce 1992 byl prezident firmy MUSO vyznamenán cenou "Heart in Business" za svůj přínos v oblasti biopotravin a zdravé výživy v Severní Americe.

Miso je hnědá kvašená - fermentovaná pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, rýže nebo ječmen, dále sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem. Miso lze používat samostatně jako ochucovadlo, podobně jako sójová omáčka, jen s tím rozdílem že konzistence misa je krémová, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.

Více o Misu a omáčkách Tamari a Shoyu >>

Miso a škrob

Mořské řasy