Logo
Máte-li otázky? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-17 hod.)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Zadej e-mail pro zasílání novinek



Ghí 220 ml

GHÍ - PŘEPUŠTĚNÝ MÁSELNÝ TUKČistý máselný tuk české výroby z kvalitního českého másla. Nejedná se jen o módní produkt, který je nyní propagován téměř ... celý popis
Dostupnost
Skladem
Cena bez DPH
130 Kč
149 Kč
ks
Číslo produktu:201-102
Výrobce:Česká republika
Podobné produkty
    Ghí 720 ml
    355 Kč
    309 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
    • TOP produkt
    Ghí 450 ml
    245 Kč
    213 Kč bez DPH
    Skladem
    ks
    Popis produktu

    GHÍ - PŘEPUŠTĚNÝ MÁSELNÝ TUK

    Čistý máselný tuk české výroby z kvalitního českého másla. Nejedná se jen o módní produkt, který je nyní propagován téměř ve všech pořadech o vaření, ale o produkt vyzkoušený tisíciletími. Je vyroben podle starodávné Ayurvédské receptury.

    Proč používat GHÍ:

     

    • GHÍ neobsahuje kasein a další mléčné sušiny. Je to zdravá alternativa rostlinných olejů.
    • Vysoce kvalitní GHÍ je výborným zdrojem zdravých tuků.
    • GHÍ je skvělé pro vaření, pečení i smažení protože mastné kyseliny jsou stabilní i při vysokých teplotách.
    • GHÍ je plné chutí a vůní a lze jej užívat vnitřně i zevně.
    • GHÍ má dlouhou trvanlivost a nevyžaduje žádné chlazení.

     

    O Ghí

    Ghí, nebo ghee, nebo ghíčko, to vše je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína, a ta tvrdí, že ghí napomáhá trávení, upravuje hladinu lipidů, cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje, má hojivé účinky. Je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch.

    Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto zpracovávaly máslo v době největší produkce mléka, aby se nezkazilo. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve sklepě velmi dlouho! Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo, někde známé jako  šmolc, používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…Během posledních 20 let nám potravinářský průmysl za podpory vědy vnutil myšlenku, že máslo, jako živočišný tuk, způsobuje mnoho civilizačních chorob a nasadil nám do lednic margaríny .Tvrdili nám, že nasycené tuky mají za následek obezitu a kardiovaskulární choroby. Civilizačních chorob však  neubylo…Možná proto, že už jen slepě neposloucháme a hledáme si vlastní cesty, možná proto, že ne všechny doporučení západní medicíny považujeme za směrodatné a možná jenom proto, že žádáme pro zdraví své a svých blízkých to, co nám nabízí příroda v té nejčistší podobě, možná proto se k přepuštěnému máslu vracíme!

    Přední značky e-shopu

    Kde nás najdete

    Revoluční 164

    Stráž pod Ralskem, 471 27

    Kontakty
    Zákaznická podpora Josef Verzich
    Zákaznická podpora Josef Verzich
    (Po-Pá, 8-17 hod.)
    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
     
    Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.