Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


        

Ghí 220 ml

skladem

 

Číslo produktu: 201-102
Výrobce: Česká republika
Cena bez DPH: 130 Kč
Cena s DPH (15 %):
149 Kč

do košíku:
  ks  

GHÍ - PŘEPUŠTĚNÝ MÁSELNÝ TUK

Čistý máselný tuk české výroby z kvalitního českého másla. Nejedná se jen o módní produkt, který je nyní propagován téměř ve všech pořadech o vaření, ale o produkt vyzkoušený tisíciletími. Je vyroben podle starodávné Ayurvédské receptury.

Proč používat GHÍ:

 

  • GHÍ neobsahuje kasein a další mléčné sušiny. Je to zdravá alternativa rostlinných olejů.
  • Vysoce kvalitní GHÍ je výborným zdrojem zdravých tuků.
  • GHÍ je skvělé pro vaření, pečení i smažení protože mastné kyseliny jsou stabilní i při vysokých teplotách.
  • GHÍ je plné chutí a vůní a lze jej užívat vnitřně i zevně.
  • GHÍ má dlouhou trvanlivost a nevyžaduje žádné chlazení.

 

O Ghí

Ghí, nebo ghee, nebo ghíčko, to vše je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. Během posledních pár let se můžeme s ghí setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Z ajurvédy vychází čínská medicína, ale i veškerá západní medicína. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína, a ta tvrdí, že ghí napomáhá trávení, upravuje hladinu lipidů, cholesterolu, vyživuje nervové buňky, podporuje učení, posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost, napomáhá detoxikaci, omlazuje, má hojivé účinky. Je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch.

Přepuštěné máslo ale není žádná novinka ani v našich krajích. Naše babičky takto zpracovávaly máslo v době největší produkce mléka, aby se nezkazilo. Neměly k dispozici lednice a mrazáky a v této podobě jim máslo vydrželo ve sklepě velmi dlouho! Ve starých kuchařských knihách se přepuštěné máslo, někde známé jako  šmolc, používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů a buchet…Během posledních 20 let nám potravinářský průmysl za podpory vědy vnutil myšlenku, že máslo, jako živočišný tuk, způsobuje mnoho civilizačních chorob a nasadil nám do lednic margaríny .Tvrdili nám, že nasycené tuky mají za následek obezitu a kardiovaskulární choroby. Civilizačních chorob však  neubylo…Možná proto, že už jen slepě neposloucháme a hledáme si vlastní cesty, možná proto, že ne všechny doporučení západní medicíny považujeme za směrodatné a možná jenom proto, že žádáme pro zdraví své a svých blízkých to, co nám nabízí příroda v té nejčistší podobě, možná proto se k přepuštěnému máslu vracíme!

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.


Varianty tohoto výrobku

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
Skladem:
Cena:
Ghí 720 ml
201-100
Ghí 720 ml
skladem
Cena 355 Kč
Ghí 450 ml
201-101
Ghí 450 ml
skladem
Cena 245 Kč